facebook
twitter

Спорт

Съдът отхвърли опити за спънки за емблемата на ЦСКА

Осемте милиона за активите на фалиралия клуб не бяха преведени до вчера
419
Треньорът Нестор Ел Маестро (в средата, в дъното) е събрал наличните 12 футболисти за първото вчерашно занимание на "ЦСКА-София".

Софийският градски съд (СГС) е отхвърлил два опита да бъде спънато делото по несъстоятелност на ЦСКА, а с това и да се забави плащането на 8-те милиона лева за активите на клуба, съобщи "Спортал". Сумата трябва да бъде преведена от фенското сдружение "Ред Енимълс", което се ангажира да преведе, спечелвайки търга за активите през май 2017 г.  Именно от това дружество обаче са поискали отвод на съдията по делото, но молбата им е била отхвърлена от СГС.

Подобен иск е бил внесен и от треньора в школата на "ЦСКА-София" Атанас Борносузов в качеството му на кредитор, но и той е оставен без уважение. Именно неговите жалби успяха вече да протакат делото достатъчно дълго.

До вчера в 17 ч., когато приключват работа банките, сумата от 8 млн. все още не бе преведена. Това трябва да се случи най-късно днес, когато е крайният срок, поставен на "Ред Енимълс". Ако парите не бъдат платени, право получава следващата по сила оферта от търга. От "ЦСКА 1948" вече обявиха, че те са придобили правото на втори в реда за плащане на емблемата. Този, който плати активите и емблемата на ЦСКА, ще може да претендира за наследник на фалиралия клуб. Възможно е обаче това да доведе и до негативни последици наред с емоционалната реакция на феновете. Защото редица бивши футболисти на ЦСКА имат претенции за неполучени суми и ще ги предявят към клуба, който бъде признат за наследник.

Междувременно отборът на "ЦСКА-София" поднови тренировки след тридневна почивка, но в доста редуциран състав заради многото повикани играчи в различни национални формации. Треньорът Нестор Ел Маестро разчиташе вчера само на 12 играчи. Той ще ги тренира по два пъти дневно до петък, след което ще ги пусне в нова почивка през уикенда и няма да провежда контрола. Бразилците Жеферсон и Енрике Рафаел продължават да се възстановяват от травми.

Ключови думи:

футбол, ЦСКА, ЦСКА-София
Все още няма коментари

Още

"Лудогорец" се провали при подновяването на шампионата

15.02.2019

618 4
"ЦСКА-София" удари на камък за испанец

14.02.2019

160
Неделев окончателно се отказа от "ЦСКА-София"

12.02.2019

493 2

Влез или се регистрирай за да коментираш