Quantcast
Стоянович: Оставам в "Левски" до юни | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Стоянович: Оставам в "Левски" до юни

Треньорът изрази недоволство от забавената селекция и иска освобождаването на поне 10 играчи
177
 СПОРТАЛ
Славиша Стоянович бе замислен през по-голяма част от вчерашната тренировка.

Славиша Стоянович остава треньор на "Левски", но засега до юни. Той не отрече, че е бил канен да стане селекционер на националния отбор на Латвия, призна дори и за оферти от два клуба.

"Ще бъда треньор до юни, ако всичко е наред. Договорът ми не е за 2 години, а за една плюс една. В края на май клубът може да каже "не" или пък аз, като обсъдим работата ми. Това е важно да се разбере. Тук съм и ще работя до края на договора... Ако загубя някои мачове, може да приключа работата си и по-рано. Не зависи това от мен, а от ръководството. Но не съм дошъл тук да вегетирам и да си тръгна, дошъл съм да оставя диря", каза словенецът.

След което щрихова идеите си за работа до края на сезона: "Искаме да покажем по-хубава игра, а не както в последните кръгове на есенния дял. Не завършихме полусезона по начина, по който искахме... "Левски" трябва да играе добър футбол не само 50 или 60 минути, а 90 минути... Ще има промени в треньорския щаб, в начина на работа, на всички места... Важното е да сме много близо до "Лудогорец". Моята цел е да изпреварим ЦСКА, това е желанието на всеки фен и на клуба. Трябва да сме спокойни, да се върнем към корените и да работим крачка по крачка. През октомври изгубихме фокус, защото мислехме за титлата, която е през май." 

След това Стоянович отправи критика към ръководството, че не е направило много по оставения от него през декември списък с корекции, които е нужно да бъдат направени. Най-вече, че не са освободени футболистите, на които няма да разчита. Той иска да се раздели най-малко с 10 играчи. "В момента разполагаме с шестима вратари и 34 полеви играчи, което е много. Моето желание е да пътуваме за Кипър с 24 играчи и трима вратари", посочи Стоянович.

Забавената чистка пречи и на селекцията според него: "Ако някой не си тръгне, няма да имаме място някой да дойде. Не можеш да имаш 38 играчи и да дойдат още четирима нови... Дал съм списък с футболистите, които искам, но засега е направено малко".

Стоянович има нужда от централен защитник, халф и качествен нападател. Вариант №1 за халф е Мартин Райнов, но преговорите с "Берое" вървели бавно. Вървят разговори и с Педро Еуженио. Но пък Валери Божинов ("Ботев", Вр) и Иван Бандаловски ("Берое") не са в сметките на Стоянович. Той дори посочи, че двамата си правели реклама на гърба на "Левски". Има и значителен шанс да бъде продаден голмайсторът Станислав Костов.

Още

"Левски" поиска официално от УЕФА реваншът с "Хамрун" да се преиграе

13.08.2022

4100
Николай Михайлов спря полета на "Левски" в евротурнирите

11.08.2022

14023
Стоилов: И цялото първенство ще отложим заради Европа, ако трябва

10.08.2022

373