Медия без
политическа реклама

Станислав Генчев поиска титлата с "Левски"

Това беше първият ни вариант за треньор, увери изпълнителният директор Даниел Боримиров

04 Юни 2024
Изпълнителният директор на "Левски" Даниел Боримиров (вляво) представи Станислав Генчев пред медиите с екип с номер 2026, символизиращ до кога е договорът на новия треньор.
СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "Левски" Даниел Боримиров (вляво) представи Станислав Генчев пред медиите с екип с номер 2026, символизиращ до кога е договорът на новия треньор.

Шампионската титла с "Левски" е цел, която сам си е поставил новият треньор на отбора Станислав Генчев. Това стана ясно на първата пресконференция след назначаването му през миналата седмица.

"Още от момента, в който напуснах "Левски" като футболист, винаги съм мечтал и желал да застана начело на "Левски". Това е една моя сбъдната мечта. Следващата ми мечта е да стана шампион с "Левски". Имаме сили да сбъднем тази мечта. За нашия екип е голяма отговорност да застанем начело на най-големия отбор в България. Искаме да играем печеливш и доминираш футбол, защото футболът най-вече е за феновете. Нашата част е да направим такъв отбор, че хората да се чувстват щастливи на стадиона, да се радват на играта и тогава няма да има никакви проблеми", коментира Генчев. Той обяви, че е започнал преговори със софийския клуб много по-късно, отколкото се спекулираше - чак след мача на досегашния му отбор "Крумовград" срещу "Левски" на 22 май.

Изпълнителният директор на "сините" Даниел Боримиров, който присъства на представянето, беше категоричен, че именно Генчев е бил вариант №1 пред ръководството за заместник на напусналия Николай Костов. "Генчев е първият вариант и се радвам, че успяхме да се разберем. Разговорите протекоха гладко и се радвам, че нямаше нещо, което да спъне преговорите. Знаете, че в България позицията на старши треньор е доста ветровита, но предвид, че Станислав е бил футболист на "Левски" и знае какво е "Левски", те (б.ред. - треньорът и помощниците му) ще получат нашата подкрепа. Ще се постараем Станислав Генчев да изпълни договора си", коментира Боримиров.

Още при подписването новият треньор е бил уведомен, че няма да разчита на панамския национал Хосе Кордоба, който е пред трансфер в чужбина. Самият Генчев обяви и първия, на когото няма да разчита - на мароканския нападател Билал Бари. Сигурно е също, че Андриан Краев напуска, след като договорът му изтече. С идването си наставникът е поставил изискване за привличане на нови футболисти и е бил уверен, че ще има такива. "Селекцията е важна и основополагаща. Минимумът, който ще вземем, е петима нови играчи. Имаме пълно съгласие с ръководството, че аз ще отговарям за селекцията. Срещам пълна подкрепа в лицето на ръководството. Надявам се с взаимни усилия да осигурим тези нови играчи", обясни Станислав Генчев. Той иска да подсили състава с вратар, като се водят преговори с чужденец. Също така интерес и към нападателя от досегашния му клуб "Крумовград" - Александър Колев, който е национал, а през този сезон стана голмайстор на Първа лига. Ще бъде даден шанс и на петима млади играчи от дублиращия отбор по време на лятната подготовка.

Треньорът обясни и избора на един от помощниците си - Дарко Тасевски, който досега работи в "Славия". "Дарко Тасевски има различно виждане по някои неща от нас. Много е важно всеки да изказва своите виждания и разбирания. Имаме наш начин на работа, но винаги е хубаво да има нов човек с различно мнение. Дарко ще ни бъде от голяма помощ", коментира Генчев. Останалите в екипа ще са също хора, преминали през "Левски" - Живко Миланов, Петър Пеев и отговорникът за вратарите Йордан Господинов.

Относно стила, който смята да налага, Станислав Генчев заяви: "Има неща, които ще искаме да внедрим в отбора. За мен е много важно отборът да играе резултатен футбол и да завършваме атаките си, преди противникът да се е организирал. "Левски" трябва да е стабилен и солиден в защита. Не трябва толкова лесно да се допуска противникът да стига до нашата врата. Имаме отличната възможност да направим добър отбор с наличните футболисти (...) Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне (б.ред. - "Лудогорец") от тяхното място. Аз вярвам, че ние имаме нужното."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата