Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сираков предизвика полемика при представянето на новото сдружение

"Бизнес клуб Левски" ще търси подкрепа за клуба от богати предприемачи в България и чужбина

21 Апр. 2023
Булфото
Обувките с надпис "Гунди", с които собственикът на "Левски" Наско Сираков предизвика дискусии.

Собственикът на "Левски" Наско Сираков предизвика нови дискусии около себе си по време на събитието за представянето на новоучреденото сдружение "Бизнес клуб "Левски". Той се появи с обувки, на които бе изписано "Гунди" - прозвището на клубната легенда Георги Аспарухов.

Това веднага предизвика разнопосочни мнения - част от феновете одобриха идеята, но мнозинството разкритикуваха Сираков, че това е кощунство с паметта на Гунди и по този начин потъпква легендата.

По време на събитието нито Сираков, нито някой от останалите присъстващи дадоха изявления пред медиите. А се събраха доста популярни личности - заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров, бившият заместник-министър на вътрешните работи Камен Пенков, певицата Богдана Карадочева и нейният съпруг - композиторът Стефан Димитров, продуцентът и водещ Иван Христов.

Присъства и цялото ръководство на букмейкърската компания "Палмс Бет", която е в основата на новото сдружение. "Целта е да се формира общност от компании и успешни предприемачи, които искат да подкрепят "Левски". Сред каузите на Бизнес клуб "Левски" е да помогне на "Левски" да се справи с изплащането на задълженията към Националната агенция за приходите. Но не само. Бизнес клубът ще подкрепя и финансира отбора по отношение на развитието на спортно-техническата част, детско-юношеската школа, маркетинговата и административната му дейност. Принадлежността към Бизнес клуба носи престиж на включилите се в него, защото са водени от безкористното желание да допринесат за съхраняването на идеята "Левски", като споделят ценности и спортна страст със свои съмишленици", заяви един от учредителите на сдружението Борислав Георгиев, цитиран от официалния сайт на клуба.

Стана ясно, че ще се търсят и други заможни предприемачи и компании - в страната и чужбина, които да помогнат финансово на "Левски".

Сред присъстващите бе и бившият собственик на "Левски" Тодор Батков, който обяви, че ще си купи от новата емисия акции на клуба. Адвокатът и в момента притежава малък дял.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?