Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сираков е получил смъртна заплаха от тартор на "синята" агитка

Съпругата на собственика на клуба - Илиана Раева, сезира всички институции за заканата

28 Юли 2023
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Собственикът на "Левски" Наско Сираков от няколко месеца е в открит конфликт с организираните фенове на клуба.

Собственикът на футболния "Левски" Наско Сираков е получил смъртна заплаха от страна на популярния фен на отбора Любомир Костадинов-Младежа. Това обяви съпругата на Сираков - Илиана Раева, която дори е сезирала за случая основните висши държавни органи - президента Румен Радев, премиера Николай Денков, председателя на парламента Росен Желязков, вътрешния министър Калин Стоянов, спортния министър Димитър Илиев, както и прокуратурата.

Раева се оплака и чрез социалната мрежа "Фейсбук", че след снощния мач Костадинов е публикувал пост, в който е пишело "СМЪРТ ЗА РАЕВ". Наско Сираков често е наричан иронично "Раев" (б.ред. - по фамилияна на съпругата си) сред голяма част от фенската маса и съответно това му прозвище е придобило публичност. Тъкмо заради това Илиана Раева е приела, че заплахата е отправена именно към нейния съпруг. А съдържанието на един от коментарите на този пост, гласящ "И за момичетата му", тя счита за директна заплаха за себе си и дъщерите им със Сираков.

"Във всяка цивилизована, правова, европейска държава, този човек (б.ред. - Любомир Костадинов) вече щеше да е задържан, както и другият заплашил мен и дъщерите ми със смърт (...) Духът ми се бунтува и искам да попитам:

    Кой дава увереност на този човек безнаказано и уверено да малтретира семейството ми?
    Кой му е вменили недосегаемост, за да заплашва СЪС СМЪРТ семейството ми?
    Какво е вършил този човек ( трудно произнасям тази дума за него), за което не е бил наказван според Закона, за да си позволи да заплашва семейството ми със смърт?
    Кой стои зад този човек и го пази от Закона, и му дава вяра да дерибейства безнаказано?

Този човек няма място не само на стадиона, той няма място по улиците. Той е заплаха за живота на семейството ми, а може би и на други, за които не знаем. Ако институциите не ни помогнат, ви уверявам, че като гражданка на Обединена Европа ще поискам публична помощ от Европейския Парламент и институции. Аз вярвам, че българските институции ще направят необходимото", пише Илиана Раева в откритото си обръщение.

Наско Сираков е в конфликт с основните фенски организации на "Левски" - Национален клуб на привържениците, Тръст "Синя България" и сдружение "Левски на левскарите", след като освободи изпълнителния директор Ивайло Ивков, а заради това напусна и треньорът Станимир Стоилов. Основните претенции на феновете са, че президентът на клуба се е обвързал прекалено много с генералния спонсор "Палмс Бет", който от своя страна имал твърде голямо влияние върху решенията, взимани от ръководството на "Левски".

 

Още по темата

Националният клуб на привържениците на Левски" (НКП) и сдружението "Левски на левскарите" свалиха официално доверието си от собственика на мажоритарния пакет акции в клуба Наско Сираков преди началото на новия футболен сезон.
Войната в "Левски" продължава епистоларно и няма изгледи да приключи скоро.   Ден след декларацията на Националния клуб на привържениците (НКП) и Сдружение "Левски" на левскарите" ръководството на "Левски" излезе с контрадекларация.
След напрежението и скандалите в последните месеци и разменените декларации между Националния фенклуб и собственика мажоритарния дял акции в "Левски" Наско Сираков, първият мач на "сините" от новия футболен сезон 2023/24 не направи изключение.

 

Още по темата