Медия без
политическа реклама

Син на легенда на "Левски" също се кандидатира за БФС

Друг от кандидатите заяви, че Димитър Бербатов няма качества да ръководи футбола ни

22 Яну. 2024
YouTube/pichove
Юношата на "Левски" Манол Иванов е петият кандидат за президентския пост в БФС.

Още един кандидат обяви намерението си да се включи в изборите за президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия конгрес на 15 март. Това е Манол Иванов, син на легендарния бивш футболист на "Левски" Александър Манолов.

"Следя процесите отблизо, познавам може би 1/3 от президентите на професионалните футболни клубове. Познавам над 50% от треньорите в професионалния и аматьорския футбол. Много пъти съм разговарял с тях за проблемите. Предвид решенията, поведението на ръководните органи във футболния съюз, лицензиране, развитието на детско-юношеския футбол, знаете националния отбор, смятам, че доста добре съм запознат и то детайлно с доста от проблемите и в главата ми през тези четири години, постепенно узряваше идеята, че трябва да застане нов човек, който да има изключително нова визия, а тази визия, тя ще се изрази в поведение на първо място и коренно различни решения от сегашните, които се взимат, предвид развитието на българския футбол", заяви Иванов (59 г.) в подкаста на спортния журналист Кирил Лулев.

Манол Иванов е юноша на "Левски". Той е с юридическо образование, а от 2020 до 2021 г. е бил изпълнителен директор на "Нефтохимик Бургас".

Това е петият кандидат, който публично е обявил, че ще се кандидатира за президент на БФС. Преди него това сториха бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов, собственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски, специалистът по спортно право Георги Градев и бившият национал Илиян Стоянов. Последният вече обяви, че може да се откаже в полза на обединена кандидатура на опозицията в лицето на Стилиян Петров.

 

АТАКА ПО БЕРБАТОВ

Самият Бербатов преди два дни обяви, че не е склонен да се откаже от президентския пост в полза на друг кандидат, тъй като щял да предаде екипа си, с който работи в последните 3 години. Един от хората, които доскоро бяха част от екипа му - Георги Градев, обаче изненадващо атакува Бербатов и заяви, че не е компетентен да ръководи БФС.

"Димитър Бербатов не се ползва с подкрепата им (б.ред. - на изключените от БФС клубове). Димитър не е от хората, които вземат бързи, прагматични решения. Начинът на общуване с хората, начинът на вземане на решения - бавни, непрагматични, неспособност да ръководи голяма група от хора и най-вече липсата на експертиза... Това е мое мнение, но лошото е, че повечето хора разсъждават като мен", коментира Градев пред bTV. Той допълни, че очаква и бившият спортен министър Красен Кралев да се кандидатира, като това щял да бъде "аватарът на Борислав Михайлов". Градев заяви още, че Кралев ходел на срещи в БФС.

 

НОВ СЪДЕБЕН КАЗУС

До момента все още липсва официално потвърждение, че конгресът ще се състои на 15 март, за когато го бе насрочил Изпълкомът на 6 декември м.г., тъй като поканата за изборното събрание още не е вписана официално в Търговския регистър (ТР) заради процедурни пропуски от страна на БФС. Но и тук се очертава интересен обрат.

С решение на Софийски градски съд (СГС) от днес бе отменен отказът на ТР да впише поканата за конгрес. По този начин бе уважена жалбата подадена от БФС от името на Борислав Михайлов, който продължава да се води представляващ организацията пред ТР, въпреки че е в оставка. Съдът също така указа на ТР да впише поканата за конгрес. Решението подлежи на обжалване, но не е ясно дали от Търговския регистър ще се възползват от това право.

Още по темата