Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шефът на FIA: Шумахер е по-добре, гледахме заедно Формула 1

31 Юли 2019
ЕПА/БГНЕС архив

Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер е в значително по-добро физическо състояние и продължава да се бори за възстановяването си. Това разкри президентът на международната автомобилна федерация (FIA) Жан Тод, който е и един от най-близките приятели на 7-кратния световен шампион.

"Винаги съм много предпазлив при изнасяне на информация относно състоянието, в което се намира Михаел. Но в случая тя е положителна и мога да кажа, че заедно в дома му в Швейцария гледахме състезание от Формула 1 по телевизията. Михаел е в най-добрите ръце в своя дом, продължава да се бори и има видим прогрес в състоянието му", сподели 73-годишният французин.

Шумахер получи тежка черепно-мозъчна травма на 29 декември 2013 г. при падане по време на ски ваканция във френските Алпи. В продължение на четири месеца след инцидента германецът беше в изкуствена кома, а след като състоянието му се стабилизира, той беше преместен за домашно лечение в къщата си в Лозана (Швейц). От оскъдната информация през последните над 5 г. стана ясно, че Михаел е парализиран, не може да говори и има частична загуба на паметта. На 3 януари 2019 г. Шуми навърши 50 г.

Още по темата