Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шампионски тайбрек изпрати Димитров и Хуркач във II кръг

09 Май 2022
TWITTER
Григор Димитров и Хуберт Хуркач са щастливи от намерения ритъм в съвместната си игра по време на една от почивките в мача срещу Иван Додиг и Остин Крайчек в Рим.

Григор Димитров откри с успех участието си в тенис турнира от сериите "Мастърс" на клей корт в Рим. В надпреварата на двойки в италианската столица българинът и полският му партньор Хуберт Хуркач осъществиха пълен обрат срещу Иван Додиг (Хър) и Остин Крайчек (САЩ) и се наложиха след шампионски тайбрек - 2:6, 7:6 (5) (10-6) за 1:40 ч. игра.

В първия сет си личеше липсата на сработеност между Димитров (№20 в света на сингъл) и Хуркач (№12). Освен това и двамата имаха проблеми със сервиса и бяха пробити по веднъж - първо 30-годишният хасковлия, после и 25-годишният поляк.

През втората част обаче двамата започнаха да играят все по-уверено и с по-ведро настроение и това им донесе успех в тайбрека. Те осъществиха два минипробива и поведоха с 5:1 т., след което позволиха на хърватско-американския дует да върне само единия и макар да имаха нужда от четири сетбола, изравниха общия резултат.

Решаващият дълъг гейм до 10 точки започна с нов минипробив в подаването на Додиг и Крайчек, но този път те го върнаха веднага и изравниха при 2:2. Димитров и Хуркач осъществиха нов минибрейк и удържаха всички свои подавания до края, затваряйки двубоя с още един пробив след елегантен прехвърлящ удар на българина, зарадвал повечето фенове на корт №3 в комплекса "Форо Италико".

Във II кръг Григор Димитров и Хуберт Хуркач очакват победителите от предстоящия мач между поставените под №3 хървати Никола Мектич/Мате Павич и Лукаш Кубот (Пол)/Едуар Роже-Васлен (Фр). В схемата сингъл и българинът, и полякът ще стартират най-рано утре - съответно срещу Брандън Накашима (САЩ) и Давид Гофен (Бел).

Григор Димитров научи името на първия си съперник в турнира от сериите "Мастърс" по тенис в Рим (8-15 май).

Още по темата