Quantcast

Медия без
политическа реклама

Семейството на Шумахер: Той е в най-добрите ръце

Виртуален музей ще отбележи успехите на легендарния пилот навръх 50-ия му рожден ден

03 Яну. 2019
ЕПА/БГНЕС архив

Семейството на Михаел Шумахер обяви, че за него се полагат най-добрите грижи и се прави всичко възможно той да се възстанови. Седемкратният световен шампион във Формула 1 получи тежка травма на главата след падане със ски в Алпите през 2013 г. Шумахер е в дома си в Швейцария, а семейството му много рядко споделя нещо за състоянието му.

По повод днешния 50-и рожден ден на легендата обаче семейството му пусна обръщение към феновете, в което написа: "Можете да сте сигурни, че той е в най-добрите ръце и правим всичко възможно да му помогнем. Молим да разберете, че следваме желанието на Михаел такъв чувствителен въпрос като здравето да бъде личен".

За рождения ден на Шумахер неговата Keep Fighting Foundation създаде виртуален музей под формата на мобилно приложение The Official Michael Schumacher App, на което могат да се видят успехите му във Формула 1. В Кьолн (Гер) пък бе организирана изложба с предмети от кариерата му. 

"Михаел може да се гордее с това, което постигна, гордеем се и ние. Искаме да помним и празнуваме неговите успехи, рекорди и триумфи", се казва още в изявлението на семейството. 

Рос Браун, който помогна на Шумахер за 7-те му титли във Формула 1 (2 с "Бенетон" и с 5 с "Ферари"), призна, че наскоро е посетил Михаел в Швейцария. Той подкрепи решението на семейството му да не разкрива подробности за неговото състояние.

"Редовно говоря със съпругата му Корина и съм напълно съгласен с решението им. Михаел винаги е държал на личния си живот и това е негов водещ принцип. Разбираемо е, че Корина иска да запази същия подход дори и след това трагично събитие. Сигурен съм, че милиони хора, които все още са фенове на Михаел, го разбират", каза Браун.

"Ферари" също ще организира изложба в чест на 50-ия рожден ден на Шумахер днес. Тя ще е в базата на тима в Маранело.

"Михаел има специално място в историята на "Ферари". Залите в музея са декорирани със снимки от незабравимите години, които той даде на "Ферари"", се казва в съобщение на тима, с който Шуми спечели 5 поредни титли и счупи редица рекорди.

Още по темата