facebook
twitter

Спорт

Русев: "Левски" е под невиждан медиен натиск

Все още собственикът на клуба не обяви категорично, че се оттегля, но пък обеща да свие дълговете двойно
372
 БГНЕС
Спас Русев си пожела феновете на "Левски" да не го запомнят с лошо, но призна, че в българския футбол трудно се излиза с позитивен имидж.

"Клубът е подложен на невиждан натиск от страна на медиите." Това обяви мажоритарният собственик на "Левски" Спас Русев в интервю пред Нова телевизия. Той неколкократно направи намеци, че си тръгва от клуба, но така и не го заяви категорично. Както и не обяви в прав текст, че Васил Божков ще поеме "сините", но за сметка на това изтъкна, че именно той е канил хазартния бос да помага при управлението.

Русев създаде и усещане за двувластие в "Левски" със свое признание. Той бе категоричен, че лично е назначил Павел Колев за изп. директор и дори е подписал заповедта. В петък обаче Колев заяви, че е разговарял за поста и е уточнявал подробности именно с Божков.

"Много би ми се искало Васил Божков да е следващият голям акционер. И в интерес на истината смятам, че и той може да го потвърди. От ден първи, откакто съм в "Левски", аз съм го канил и съм го убеждавал той да влезе в клуба. Аз се познавам добре с него и това е един процес, който продължи близо 2,5 години. За да бъде той убеден от самия себе си. Едно решение е съвкупност от много елементи и факти. Надявам се, че той е узрял и ще помогне. Ние сме разговаряли за това какво трябва да се направи, така че клубът да бъде не само финансово стабилен, но и да има надграждане", посочи Спас Русев. Той посочи, че яснота за акциите трябва да има на общото събрание, насрочено за 6 март. 

С някои свои думи собственикът на "Левски" изрази готовност да напусне, ако се намери подходящ приемник: "Ангажиментите ми в последно време не ми дават възможност да отделям необходимото за клуба време. Затова, ако има удачен вариант клубът да бъде поет от човек с визия, стратегия и желание да го развива - да, бих си тръгнал". Накрая обаче, след като бе попитан дали може да се счита за бивш основен акционер, отвърна: "Може да се каже".

Русев отрече две неща - някой да му се е месил и насочвал при решения, свързани с клуба, както и че "Левски" ще фалира. Нещо повече, той заяви, че при напускане ще редуцира двойно обявените от Павел Колев задължения в размер "малко над 30 милиона лева".

"Неизбежно бе да влагам лични средства в клуба. Задълженията се отчитат за даден период от време, в определен период може да са били 30 милиона лева. Ако всички клубове си публикуват отчетите и задълженията, мога да ви кажа, че "Левски" няма да е на първо място като най-задлъжнял клуб. Към момента на датата на прехвърлянето на собствеността задълженията ще бъдат по-малко от половината на това, което се тиражира – между 15-16 милиона, в този кръг", каза той.

Това означава, че Русев на практика е издържал клуба с кредити към свои фирми, а сега предстои да опрости тези вътрешни заеми. "То във футбола друга формула няма", бе неговото обяснение.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Валери Божинов започва тренировки с "Левски"

05.08.2020

148
"Левски" привлече сина на Йорданка Донкова

04.08.2020

Обновена

304 2
Трите капана за властта щракнаха

Коментари

JR

След Агенцията за чуждестранна помощ от преди четвърт век на Спас леке не може да се лепне. А след превалутирането на дълга - съвсем.

Evasion

Кантона беше казал, че много неща можеш да смениш в тоя живот, но любимия отбор - никога... На стара таратайка го обърнахте тоя отбор, но... си го обичам...даже и с божинката и никитоми в него..

Влез или се регистрирай за да коментираш