facebook
twitter

Спорт

Рони О`Съливан написа нова историческа страница в снукъра

Англичанинът подпечата 35-ата си ранкинг титла с дългоочаквания сенчъри брейк №1000
769
WORLD SNOOKER
Рони О`Съливан поздравява публиката в зала "Гилд" в Престън, след като току-що е вкарал червена топка за стотната точка в своя хиляден сенчъри брейк.

Живата легенда на снукъра Рони О`Съливан стана първият играч в историята на британската игра, постигнал четирицифрен брой серии от над 100 т. Дългоочакваният сенчъри брейк №1000 дойде във възможно най-подходящия момент - във фрейма, с който 43-годишният англичанин затвори финала на Шампионата на играчите в Престън (Анг) и подпечата своята 35-а ранкинг титла. Съперник на Ракетата беше Нийл Робъртсън (Авл), който остана почти безучастен свидетел в паметната неделна вечер в зала "Гилд", губейки неравната битка с 4-10.

"Знаех, че трябва да играя добре днес - сподели О`Съливан, който водеше със 7-2 фрейма още след първата сесия. - Мисля, че цяла седмица играх добре, а днес играх брилянтно. Да завърша с хилядния сенчъри брейк беше невероятно. Поласкан съм, че го постигнах срещу Нийл, защото той вероятно е най-милото човешко същество в професионалната верига. Няма друг играч, с когото бих искал да споделя този момент, освен Дин Дзюнхуей или Лян Уънбо. Това е едно от най-добрите места, на които играем, и аз обичам да играя тук. Откакто бях на седем или осем, постоянно вкарвам топки в джобовете, обичам снукъра. Искам да споделя това с феновете тук и по цял свят. Престън има късмет, че се случи тук, но това е за феновете навсякъде."

За Рони това беше 50-и финал в ранкинг турнир и 35-а титла, с която той вече изостава само с една от рекорда на Стивън Хендри (Шот). Само от началото на сезона Гения от Чигуел има шест участия във финали и четири титли. С новия шампионски чек за 125 000 паунда приходите му през 2018/2019 г. достигнаха 754 500 паунда и той има реален шанс да стане първият снукър играч с повече от 1 млн. лири от наградни фондове в рамките на един сезон.

По отношение на сенчъри брейковете О`Съливан е далеч пред всички конкуренти със своите 1000 стотачки. Втори във вечната ранглиста е пенсиониралият се през 2012 г. Хендри със 775, а трети е 43-годишният Джон Хигинс (Шот) със 745. Топ 5 допълват 37-годишният Нийл Робъртсън (621) и 29-годишният Джъд Тръмп (596).

"Знам, че годината е историческа за мен с тези 19 мейджър титли и 1000 сенчърита, а вече докосвам и рекорда на Хендри от 36 ранкинг титли - добави О`Съливан, който в края на миналата година триумфира за седми път в Шампионата на Обединеното кралство и спечели безпрецедентния общо 19-и трофей от Тройната корона. - Аз не съм някой, който се взира в рекордите. Хубаво е, когато ги достигам, но не това е моята мотивация."

Ключови думи:

снукър, Рони О`Съливан
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Джъд Тръмп е 26-ият световен шампион в снукъра

08.05.2019

144
Бивш таксиметров шофьор е на 1/2-финал на световното по снукър

02.05.2019

78
Световният №7 се спаси от ранно отпадане в "Крусибъл"

25.04.2019

78

Коментари

САТЪР
снимка на САТЪР

на кой му пука?👯

wreckage
снимка на wreckage

Казва се "на кого", безграмотний индивиде.

 

Примерно на мен ми пука. Рони е най-великият. Също така е голем идиот, защото през целия турнир говореше с афстралийски акцент. Никой не разбра ква е причината, щото Рони немаше как да знае, че на финала ще играе с афстралиец, башка че Робо говори на нормативен английски. 

 

 

Grauvell de Cortes

Абсолютно. Може би наистина беше в настроение и се ебаваше с австралийския акцент, пък си го и каза - that's for me to know and for you to find out, mate 😄 А може би имаше предчувствие за победа, въпреки, че на финала много исках да е Тръмп, за да видя разочаровано-вкиснатата му амбициозна физиономия.

В края на фрейма на 99-та точка в един момент се хванах, че държейки чашата с уиски и цигарата несъзнателно съм се изправил пред телевизора, секунди след това в телевизора стана и викаше цялата зала. Беше невероятен исторически момент да гледаш как Съливан won the Ahes с хиляден сенчъри брейк и пълно разчистване на масата.

Най-великият е!

циникЪтхедонист

Рони за снукъра е това което е Майкъл Джордан за баскетбола. 

Човека заради, когото снукъра набра толкова голяма популярност в последните 10 години. 

Вдъхновител за повечето по-млади играчи. 

Фантастичен играч.Кондор сред врабчета. 

Относно австралийския акцент, прочетох някакъв коментар, че  тъй като австралийците били родени победители,това била причината да го ползва, Не знам доколко има основания за подобно твърдение. :) 

wreckage
снимка на wreckage

Относно австралийския акцент, прочетох някакъв коментар, че  тъй като австралийците били родени победители,това била причината да го ползва, Не знам доколко има основания за подобно твърдение. :) 

Рони заяви нещо подобно, фсмисъл че озитата поддържат победителите, докато британците идеализират провала и поддържат the underdog. Фсички теа културни специфики беха поднесени с афсталийски акцент.

 

Фсъщност любимият ми играч е Марк Уилиамс, но Рони е извън категория. Гений.

Grauvell de Cortes

Влез или се регистрирай за да коментираш

×