Quantcast

Медия без
политическа реклама

Роналдо отново ще бъде съден за изнасилване

Моделът Катрин Майорга възобновява претенциите си срещу футболната звезда

04 Окт. 2023
ЕПА/БГНЕС

Адвокатът на американския модел Катрин Майорга ще подаде отново граждански иск срещу футболната мегазвезда Кристиано Роналдо по дело за изнасилване, съобщи "Скай спортс". 

Случаят разбуни духовете през 2018 г., когато Майорга обяви, че португалецът я изнасиил в стая в хотел в Лас Вегас през 2009 г. Преди шест години жената призна, че през 2010-а е сключила с Роналдо споразумение да мълчи, но все пак подаде жалба и полицията поднови разследването. Прокуратурата тогава съобщи, че няма доказателства, които да докажат вината на португалеца "извън разумното съмнение".

Майорга е получила също така компенсация от Роналдо в размер на $375 000. И двамата признават, че са имали интимни контакти, но жената твърди, че е изнасилена, а футболистът категорично отрича такова нещо.

През юни 2022 г. съд в САЩ отклони гражданския иск на Майрорга заради това, че нейният адвокат - Лесли Марк Стоувал, е използвал в хода на процеса "откраднати" конфиденциални документи. Сега обаче защитата на жената планира да се отнесе до окръжния апелационен съд за отмяна на това решение и възобновяване на гражданския иск.

Още по темата