facebook
twitter

Спорт

Рокадите в "Левски" ще будят въпроси до март

Васил Божков няма интерес към клуба, но вече е представен в управата чрез свой юрист
642
Левски ТВ
Вратарят Николай Михайлов (в средата), който бе обявен за пълен от треньора Славиша Стоянович, чака началото на контролата с "Уфа" (1:1), която бе за него първи мач за "Левски" от 2007 г. насам.

Промените в УС на "Левски" ще будят въпроси и съмнения чак до 6 март, за когато е насрочено общо събрание на клуба. В петък с кратко съобщение на официалния сайт стана ясна датата на акционерното събрание и новия състав на управата. Без последвали коментари от ръководството. Така по пътя на елементарната аритметика се разбра кои са извадените от УС - Тони Кръстев, Даниел Боримиров, Галя Костова и досегашният изпълнителен директор Красимир Иванов. Като и досега няма коментар дали последният ще остане в клуба като финансов шеф.

Към Павел Колев, за когото вече е ясно, че ще бъде новият оперативен ръководител, пък бяха добавени нови двама членове в УС - Ели Шопова и Найден Димитров. Според "Спортал" те са представители съответно на Васил Божков и собствениците на "Национална лотария". За Шопова например се появява свързаност с компания, управлявана от сина на Васил Божков - Антон. Но в същото време от "Нове холдинг" към момента упорито отричат интерес на крупния бизнесмен към "Левски". За Димитър Ганев, един от шефовете на "Национална лотария", пък отново "Спортал" твърди, че ще бъде новият силен човек във футболния клуб.

Въпроси буди и рязката промяна на позицията на Колев, който на 11 януари обяви, че остава зам. изпълнителен директор на БФС и отхвърля поканата от собственика на "Левски" Спас Русев, тъй като няма ясна стратегия и сигурност за бъдещето на клуба. Седмица по-късно Колев вече е назначен в "Левски". Неговите първи стъпки ще са в посока изчистване на проблемите, които стоят пред клуба за получаване на лиценз за сезон 2019/2020. Както е известно, в момента на "Левски" е наложена забрана от УЕФА за участие в евротурнирите за следващия сезон. Тя може да бъде вдигната при плащане до 28 февруари на просрочени задължения (бел.ред. - около 2 млн. лв.), както и глоба в размер на 100 000 евро. Съмненията са, че промените в УС са именно в посока помагане за изчистване на дълговете. Също неофициално се говори, че сред другите спешни задачи на Колев е да уговори Станимир Стоилов да се върне на треньорския пост от лятото, когато явно Славиша Стоянович ще напусне.

Що се отнася до Спас Русев, той запазва две неща - мълчание и позицията си на председател на Надзорния съвет. Последното обаче е сигурно само до 6 март.

 

СВРЪХТЕГЛО

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович направи интересно изказване след равенството 1:1 с руския "Уфа", в което похвали вратаря Николай Михайлов за старанието, но посочи, че има да сваля още доста килограми. Дошлите на проби Магнар Йодегаард и Жордан Н'Кололо пък ще останат на проби още седмица. Вторият вкара от пряк свободен удар гола срещу "Уфа".

Все още няма коментари

Още

"ЦСКА-София" - "Левски" 0:0 в полза на "Лудогорец" (видео)

20.04.2019

949 6
Павел Колев: За "Левски" е най-важно да си изчисти репутацията и дълговете

19.04.2019

122
Стотици изпратиха легендарния Сашо Костов

18.04.2019

48

Влез или се регистрирай за да коментираш

×