Quantcast

Медия без
политическа реклама

Регистрирано бе сдружението, което ще спасява "Берое"

В него влизат бизнесмени, ветерани и хора от общината, като то трябва да придобие акциите на клуба срещу 1 лев

БГНЕС
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Днес в Агенцията по вписванията бе регистрирано сдружението, което се очаква да придобие акциите на "Берое" и да изведе клуба от тежката финансова криза, настъпила след спирането на издръжката от държавното дружество ТЕЦ "Марица-Изток 2". В "Сдружение за подкрепа на футбола "Берое" влизат представители на феновете, старозагорски бизнесмени, ветерани на клуба (Кънчо Кашеров и Теньо Минчев), човек от общината (заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова). Основна фигура ще е адвокат Светослав Миневски, който е председател на Съвета на директорите на "Мини Марица Изток". Освен него в УС влизат Чахова и Минчев.

Очаква се това сдружение да придобие акциите на "Берое" от досегашния собственик ТЕЦ "Марица-Изток 2" на символична цена - 1 лв. След това новият собственик ще поеме отговорност за финансирането на клуба.

"Ние участваме в учредяването на самото дружество. Наш представител ще бъде включен в него. Очакванията ни са акциите на "Берое" да бъдат продадени за 1 лев, както беше обещано. Очакваме това да се спази", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред сайта Divident.eu. От думите му стана ясно, че има поет ангажимент от държавата клубът да бъде продаден без задължения, т.е. да бъдат платени от досегашния собственик 400 000 лв. за заплати за 1 месец, както и 700 000 лв. данък към общината.

Тодоров потвърди и новината, че Петър Хубчев е одобрен за треньор на "Берое". "Смятам, че Петър Хубчев е треньор с много опит, който познава футболната материя. Той е правилният избор в този тежък моментза отбора и му благодарим за това, че прие. Неговото привличане в "Берое" е личен избор. Избор на хората, които са се ангажирали със задачата "Берое" да го има и занапред - фенове, ветерани, цялата футболна общественост. Аз лично подкрепям този избор и смятам, че той е печеливш", допълни Живко Тодоров.

Когато на 21 декември енергийният министър Александър Николов обяви, че финансирането за "Берое" от страна на ТЕЦ "Марица-изток 2" ще спре, това бе разтръбено на доста места като внезапна смърт за клуба.

 

 

ОЩЕ ТРУСОВЕ В ОТБОРА

Напускането на играчи продължи и след обявяването на новината, че Петър Хубчев се е съгласил да поеме отбора в този труден момент. Днес стана ясно, че вторият капитан Александър Цветков и нападателят Кукула са прекратили договорите си. Преди тях напуснаха Реян Даскалов, Александър Василев и вратарят Нордин Бакер. Имало е и други желаещи да си тръгнат, тъй като не са били съгласни с намаляването на заплатите, но Петър Хубчев ги е убедил в телефонни разговори да останат. Сред тях са вратарят Генадий Ганев, защитникът Камен Хаджиев, бразилският бек Джонатан Перейра и халфовете, Илиян Стефанов, и Даниел Генов.

На днешната тренировка на "Берое" са се появили неизменните помощници на Хубчев - Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, които отново ще работят в екипа му. Те само са наблюдавали заниманието и се очаква да се включат в работата през следващите дни. В събота отборът трябва да замине на лагер в Турция. Самият Хубчев ще се присъедини на място там в началото на следващата седмица, тъй като в момента е поставен под карантина в Германия.

Петър Хубчев се е съгласил да се завърне като треньор на "Берое", съобщи Dsport. Според информацията, той ще поеме функциите от края на тази седмица, когато предстои лагер в Турция.

 

Още по темата