Quantcast
Петър Хубчев ще вади "Берое" от дълбоката криза | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Петър Хубчев ще вади "Берое" от дълбоката криза

Най-титулованият треньор в историята на клуба се завръща, този път да помага за оцеляването на "зелените"
325
 БГНЕС
Петър Хубчев по време на предишния си престой в "Берое".

Петър Хубчев се е съгласил да се завърне като треньор на "Берое", съобщи Dsport. Според информацията, той ще поеме функциите от края на тази седмица, когато предстои лагер в Турция.

57-годишният специалист е приел да работи в несигурна среда, каквато е в момента в "Берое", след като държавата прекрати издръжката на клуба чрез ТЕЦ "Марица-Изток 2". Това доведе до свиване на бюджета в очакване на появата на нов собственик на клуба, какъвто в момента няма. На футболистите бе предложено да намалят заплатите си и някой от тях отказаха, като вече прекратиха договорите си. 

Реян Даскалов и Александър Василев вече разтрогнаха. Най-вероятно ще ги последват вратарят Нордин Бакер и Кукула. Мнозина други бяха изразили готовност също да напуснат, но са били убедени от Хубчев да останат. В момента той е още в Германия и досега изчакваше старозагорският клуб да прекрати отношенията с досегашния наставник Петър Колев.

Хубчев ще се завърне в "Берое" с екипа си, с който работи неизменно в последните 10-ина години - Левон Апкарян и отговорникът за вратарите Армен Амбарцумян. Двамата бяха негови асистенти и при предишния му престой в "Берое" (януари 2012 - април 2016), който превърна специалиста в най-титулования треньор в историята на старозагорския клуб, задминавайки Евгени Янчовски, направил тима шампион през 1986 г. През въпросните 4 години при Хубчев "зелените" спечелиха купата и суперкупата на България през 2013 г., както и сребърните медали през 2015 г. Сега обаче непосредствената му задача е да стабилизира отбора и да му осигури оставането в Първа лига.

След като напусна "Берое" Хубчев имаше успешен престой като селекционер на националния отбор и спорен период начело на "Левски" (2019-2020), който завърши с неприятна раздяла и съдебни дела, спечелени в крайна сметка от треньора. Заради отношението към него от страна на новото ръководство на "Левски" Хубчев не пожела да намали претенциите си, а клубът бе поставен пред трудна ситуация, която дори в един момент застрашаваше и лиценза.

 

Ключови думи:

Берое, Петър Хубчев, футбол

Още

"Манчестър Сити" пак е шампион на Англия след драма в последния кръг

22.05.2022

591
Първа лига се сдоби с трети нов член

21.05.2022

Обновена

625
Дербито на Тракия определя последния футболен евробоец на България

20.05.2022

Обновена

611