Quantcast
ФИФА разпореди "Левски" да плати 1 млн. лв. на Хубчев | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

ФИФА разпореди "Левски" да плати 1 млн. лв. на Хубчев

1 194
 СПОРТАЛ
Петър Хубчев

ФИФА е уважила жалбата на Петър Хубчев и е разпоредила на "Левски" да плати пълно обезщетение на треньора и екипа му, които бяха освободени в началото на юни м.г., съобщи Dsport. Сумата на компенсацията е общо около 1 млн. лв., като размерът й бе потвърден от президента на "Левски" Наско Сираков преди месец.

Самият той не оспорва взиманията на Хубчев и асистентите му, наясно бе и с процедурата във ФИФА, но призна, че до момента клубът няма възможност да плати толкова голяма сума. Затова и надеждата бе да се подпишат нови спонсорски договори, като с постъпленията от тях да се уредят отношенията с Хубчев.

Обезщетението включва заплатите, които трябва да се изплатят на треньорския екип (Хубчев, Левон Апкарян, Армен Амбарцумян, Георги Донков) до края на договорите им (юни 2021 г.), а решението на ФИФА е било улеснено от факта, че в контракта на Хубчев фигурират данните от германския му паспорт, което означава, че подобни трудови отношения се решават според тамошното законодателство.

Заради липсата на окончателна договорка между "Левски" и ответната страна до момента Петър Хубчев все още на книга е треньор на отбора. А настоящият наставник Славиша Стоянович се води спортен директор и треньор до уреждане на проблема.

Още

В "Левски" обсъждат да започнат от лятото в Трета лига

22.04.2021

Обновена

4767
Няма кой да мотивира играчите на "Левски"

20.04.2021

493
В "Левски" не са плащани заплати от началото на годината

16.04.2021

1526