Медия без
политическа реклама

Първата ни ракета открива мача за Купа "Дейвис" в Бургас

02 Февр. 2024
TennisKafe.com
Димитър Кузманов и Нерман Фатич се поздравяват пред таблото с изтегления жребий, който отреди те двамата да открият мача между България и Боснна и Херцеговина за Купа "Дейвис".

Лидерът на националния ни отбор по тенис Димитър Кузманов (№225 в света) ще излезе срещу втората ракета в състава на Босна и Херцеговина Нерман Фатич (№204) в откриващата среща от мача за Купа "Дейвис" в Бургас. Това отреди жребият за плейофния двубой за място в Световна група I на световното отборно първенство за мъже, който ще се иргае на твърд корт в залата на ТК "Авеню" през уикенда (3-4 февруари).

Във втория сингъл в събота Янаки Милев (№550) ще се изправи срещу първата ракета на босненците Дамир Джумхур (№147). Програмата в неделя ще започне с мача на двойки, за който са заявени Александър Лазаров (№847) и Александър Донски (№300 на двойки) срещу Мирза Башич (№643) и Томислав Бъркич (№340 на двойки). След това трябва да се изиграят ответните сингли Кузманов - Джумхур и Милев - Фатич.

В тима на българския капитан Валентин Димов е включен още Пьотр Нестеров (№564). Треньорът на гостите Зоран Зърнич пък може да разчита също и на Андрей Недич (№591).

И в двата дни срещите ще започват в 14:00 ч. Входът за публика е свободен до запълване на капацитета от 400 седящи места по трибуните. Всички двубои ще бъдат излъчвани директно по Sportal TV.

Крайният победител в мача ще играе в Световна група I през септември, а загубилият ще слезе в третото ниво на глобалния турнир - Световна група II.

Ключови думи:

тенис, Купа Дейвис

Още по темата