Медия без
политическа реклама

Пулев: Съперникът ми не е лош, твърдо момче е

26 Март 2024
Кубрат Пулев се разкършва по време на откритата си тренировка
Илияна Димитрова
Кубрат Пулев се разкършва по време на откритата си тренировка

“Съперникът не е по-лош от Махмуд Чар. Подобен стил. Твърдо момче, има стил. Преди месец е имал мач. Нямаше време да се затруднявам или да променям подготовката. Смятам, че ще станат много сериозни битки. Ще има много хубави мачове. Ще бъде класно и красиво!”

Това заяви Кубрат Пулев, след като направи демонстративни упражнения за няколко минути по време на откритата тренировка преди съботния си двубой срещу Игор Шевадзуцкий, който бе намерен "на пожар", за да замени германеца Махмуд Чар. След промяната на съперника боят на Пулев ще е не за обикновената световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), а за т.нар. интерконтинентална.

Преди Кубрат кратко занимание направи и украинският му съперник (на снимката), познат с прозвището Хълк. 

Самата открита тренировка бе в Ларгото, в центъра на София. А изборът на мястото бе коментиран от Пулев така: "Избрахме го, защото е историческо за България, защото и много телевизии го предават и в чужбина. България има толкова голяма история, с която трябва да се гордеем! Тук е много истинско и емблематично място за България и българите. Не трябва да забравяме нашата история. Но е красиво и е направено качествено. Топло е”.

Открита тренировка направиха и по-малкият Пулев - Тервел, и неговият съперник за събота вечер в двубоя за континенталната купа в полутежка категория - камерунецът Рори Ламбърт.

 

Последвайте ни и в google news бутон