Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пулев и Джошуа имат 3 седмици да се разберат къде ще е мачът

Римски амфитеатър в Хърватия и държави от Близкия изток са сред вариантите, призна мениджърът на българина

11 Май 2020
Фейсбук
Ивайло Гоцев (крайният вдясно) заяви, че Пулев е готов да отиде във Великобритания, но представителите на двамата боксьори проучват и други възможни дестинации.

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев имат три седмици, за да изберат мястото за мача за световните титли в тежка категория. Това обяви пред "Скай Спортс" мениджърът на българския боксьор Ивайло Гоцев. Двубоят трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон, но бе отложен заради коронавируса. Представителите на двамата боксьори преговарят за нова дата и място, а миналата седмица Гоцев е провел конферентна среща с промоутърската компания "Топ Ранк", която работи с Пулев, както и с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн. 

"Дадохме си 4 седмици, за да проучим всички възможности за мача. Еди вече говори за вариант двубоят да е в държава от Близкия изток, което е страхотна възможност. Има логика, защото тези държави не бяха толкова силно засегнати и ако се вземат правилните предпазни мерки, може да има безопасна среда. Това е нещо, което искам да подчертая - сигурността е на първо място. Не искаме да рискуваме ничие здраве, по абсолютно никакъв начин. Където има най-добри условия в настоящата обстановка, в която живеем, там ще отидем. Остават още около три седмици за проучване, а след това ще видим коя е най-добрата опция", заяви Гоцев. 

Той е провел първоначални разговори за провеждане на мача в римския амфитеатър "Пула Арена" в Хърватия, който е с капацитет около 5000 души и е приемал концерти на редица световни звезди като Лучано Павароти, Стинг, Елтън Джон, Том Джоунс, Дейвид Гилмор и много други.

"Еди е наясно, нашият тим е наясно. Обсъждаме го като възможност. Защо Хърватия? Първо - ако погледнем картата на Европа, Хърватия е точно в средата, а има логика нашият континент да е домакин на събитието. Освен това самото място е приканващо, защото е открито. Може да се вземат подходящите предпазни мерки за безопасността на хората. Не може просто да отидем там и да направим мача, трябва да предпазим всички хора, които ще участват в събитието. От участниците до съдиите, както и целият екип, който ще участва в продукцията на толкова голяма събитие. Трябва да предпазим всички и да се грижим за здравето им. Хърватия е от тези държави, които не бяха засегнати много, с подходящите мерки може да предпазим хората. Може да има и публика, просто да е разредена", допълни Гоцев.

Хърн все пак се надява мачът да е във Великобритания  иска да е пред фенове. Той обаче не изключва вариант да премести двубоя, ако не може да го организира в родината си.

"В момента предпочитанието ни е да е във Великобритания, но оставяме отворени възможности за алтернативни места, ако Великобритания не е опция", каза Хърн.

Пулев заяви, че няма проблем да се боксира с Джошуа и във Великобритания, но го нарече "страхливец" заради това, че настоява срещата да е в родината му. Гоцев смята, че българинът ще победи и пред британска публика.

"Съгласихме се да е във Великобритания, така че въпросът не опира до неутрално място. Това беше изискване на Джошуа, който каза, че иска да се бие у дома. Окей, Джошуа, ти си шампионът, уважаваме това, идваме във Великобритания. Кубрат ще ти срита задника пред твоята публика. Няма проблем. Те са бойци, излизат един срещу друг. В крайна сметка публиката може да скача, да крещи, да вика, но на ринга са един на един. За нас нямаше значение, че мачът ще е там", каза още Гоцев.

Още по темата