Медия без
политическа реклама

Пулев - Джошуа може да е в Близкия изток заради пандемията

Ако Великобритания не разреши да има фенове, ще търсим друга държава, заяви Еди Хърн

07 Май 2020
Еди Хърн смята, че през есента Джошуа и Пулев може да се боксират пред фенове в държава от Близкия изток.
ЕПА/БГНЕС
Еди Хърн смята, че през есента Джошуа и Пулев може да се боксират пред фенове в държава от Близкия изток.

Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли по бокс в тежка категория може да се проведе в държава от Близкия изток заради пандемията от коронавирус. Това заяви промоутърът на британеца Еди Хърн. Двубоят трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон, но бе отложен за 25 юли. Почти сигурно обаче мачът няма да се състои и на тази дата. Британският боксов борд съобщи, че боксовите мачове във Великобритания вероятно ще бъдат разрешени от юли, но с условието да се провеждат пред празни трибуни. 

Хърн държи мачът да се проведе с фенове и смята, че в други държави ограниченията заради пандемията няма да са толкова големи. Според него основните варианти са държави от Близкия изток. Той посочи Саудитска Арабия, както и Дубай и Абу Даби в Обединените арабски емирства като потенциални дестинации. 

"Тези държави ще започнат да функционират много по-бързо в сравнение с нашата държава или Америка. Дали Саудитска Арабия, Дубай или Абу Даби ще са готови да приемат събития през септември или октомври? 100%. Ако не може да имаме фенове за по-големите мачове, трябва да търсим варианти с други държави. Искам ли Джошуа да се боксира пред празни трибуни? Не, изобщо не. Той е направил много за феновете на живо и аз ще направя всичко възможно мачът да не се провежда при закрити врата. Но ако това продължи още 6 или 12 месеца, няма да имаме голям избор", заяви Хърн пред Boxing Social. 

Последният мач на Джошуа - реваншът срещу Анди Руис, се проведе в Саудитска Арабия през декември. Британецът настояваше двубоят с Пулев да е във Великобритания. Българинът пък заяви, че е по-добре мачът да е на неутрално място и нарече Джошуа "страхливец" заради това, че държи срещата да е във Великобритания. Пулев предложи и мачът да се проведе без фенове.

Последвайте ни и в google news бутон