Медия без
политическа реклама

Пранди включи двама дебютанти в тима за волейболната Лига на нациите

Очаквано близнаците Братоеви останаха извън националния отбор за лятото на 2021 г.

21 Апр. 2021
CEV

Двама пълни дебютанти попаднаха в разширения състав на националния селекционер Силвано Пранди за отбора, с който България ще участва във волейболната Лига на нациите през 2021 г. Това са посрещачът на "Нефтохимик" Денис Карягин (19 г.) и посрещачът на "Левски" Самуил Въличнов (19 г.).

В списъка на италианския треньор попаднаха общо 22 имена, като очаквано сред тях не са братята Георги и Валентин Братоеви. 33-годишните близнаци открай време са в обтегнати отношения с Пранди, който за последно повика разпределителя Георги за новогодишния лагер преди квалификацията за Евроволей `21 през януари. В крайна сметка обаче плеймейкърът отказа да пътува за Израел, защото не получи гаранции, че ще е титуляр.

По молба на самите играчи в сегашния състав не попаднаха либерото Петър Каракашев ("Хебър") и посрещачът Радослав Попов ("Монтана"), които са пожелали да не бъдат включвани по семейни причини. Освен Карягин и Вълчинов в тима са повикани още двама състезатели без официален мач за "трикольорите", които обаче вече тренираха с отбора миналото лято - съотборниците в "Марек Юнион Ивкони" Светослав Иванов и Светослав Станков.

Основната част от подготовката на националите под ръководството на Пранди ще започне на 3 май в зала "Христо Ботев" в София. Още от утре (22 април) обаче занимания там ще стартират състезателите, които вече са приключили участие с клубните си отбори. Това са 14-те състезатели, които ще тренират под ръководството на асистентите Николай Желязков и Никола Димитров и кондиционния треньор Мартин Павлов:

Разпределители: Владимир Станков ("Левски"), Светослав Станков ("Марек Юнион Ивкони");

Диагонали: Димитър Димитров (ЦСКА), Жани Желязков ("Нефтохимик");

Посрещачи: Денис Карягин ("Нефтохимик"), Гордан Люцканов ("Левски"), Самуил Вълчинов ("Левски"), Светослав Иванов ("Марек Юнион Ивкони");

Центрове: Светослав Гоцев ("Пари Волей"), Стефан Чавдаров ("Монтана"), Николай Къртев ("Хебър"), Николай Колев ("Нефтохимик");

Либеро: Владислав Иванов ("Левски"), Мартин Иванов ("Локомотив").

На 3 май към отбора ще се присъединят капитанът Цветан Соколов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров и Алекс Грозданов, а някои от вече трениращите ще отпаднат. Последен се очаква Радослав Парапунов - чак на 15 май, тъй като първо трябва да приключи магистърската си програма в университета на Хавай (САЩ).

Тазгодишното издание на Лигата на нациите трябва да се проведе от 28 май до 27 юни, като все още от международната федерация (FIVB) не са обявили конкретна програма и локации на мачовете. Същото важи и за предстоящото в края на лятото европейско първенство, за което се знае само, че трябва да се състои в четири държави - Полша, Чехия, Естония и Финландия.

Още по темата