Медия без
политическа реклама

Почина заразеният с коронавирус бивш национал Николай Щерев

15 Юли 2020

33-годишният бивш национал по борба Николай Щерев, който беше заразен с коронавирус, е починал тази сутрин, съобщи Нова телевизия. След положителния тест за COVID-19 преди близо месец той беше приет в болница в много тежко състояние.

Щерев беше настанен в интензивното отделение на ВМА в София, където беше интубиран и поставен за дълго време на апаратна вентилация. Правено му беше и преливане на плазма, но лекарите така и не са успели да се преборят за живота му.

Първи за състоянието на Щерев сигнализира премиерът Бойко Борисов на 19 юни. Тогава той обясни, че спортистът с дни се е лекувал в домашни условия, без да потърси медицинска помощ. Впоследствие в болница с положителни проби за коронавирус бяха настанени неговата съпруга Мария, както и баща му - легендарният треньор Симеон Щерев. Те и двамата вече са в добро състояние.

Николай Щерев е носител на пояса "Дан Колов" от традиционния турнир по свободна борба през 2011 г. и републикански шампион в кат. 125 кг от 2018 г. През миналата година обаче беше уличен в употреба на забранен стимулант и получи 4-годишно допинг наказание, което сложи и край на състезателната му кариера.

Опелото в негова памет ще се състои в петък (17 юли) от 13:00 ч. в Княжевската църква в София.

Преди седмици той даде положителна проба за коронавирус

Още по темата