facebook
twitter

Спорт

Панталеев взе медал на световното по бокс с бой над шампиона

Съдиите ощетиха Даниел Асенов на четвъртфиналите в Екатеринбург
344
АИБА
Панталеев празнува убедителната си победа срещу Ерисланди Савон.

Радослав Панталеев донесе първи медал на България от световно първенство по бокс за мъже в последните 10 години. Той се класира на полуфиналите в кат. 91 кг на шампионата на планетата в Екатеринбург (Рус) след убедителна победа с 5:0 съдийски гласа срещу действащия световен шампион Ерисланди Савон (Куба), който е и бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро `16.

Панталеев започна мача много по-добре от съперника си и атакуваше много по-често. Българинът показа разнообразие в атаките си и вкара няколко добри удара както в главата, така и в тялото на съперника си. Савон, който е племенник на легендата в аматьорския бокс Феликс Савон, се опитваше да отговори най-вече с ъперкъти, но Панталеев се защитаваше добре.

В края на първия рунд от носа на българина потече кръв, но имаше и неумишлен удар с глава от страна на кубинеца. Панталеев бе по-агресивен и във втория рунд, като не спираше да напада съперника си. Ситуацията се повтори и в третия рунд, в който българинът продължи да държи средата на ринга и да напада съперника си, като не му даде шанс да се върне в мача.

Последният медал за България от световно първенство бе златото на Детелин Далаклиев от Милано `09. На полуфинала в петък Панталеев ще срещне руснака Мулсим Гаджимагомедов, който е шампион от Европейските игри в Минск (Блрс) през юни.

България можеше да има и двама медалисти в Екатеринбург, ако не бяха съдиите, които ощетиха Даниел Асенов (кат. 52 кг). Двукратният европейски шампион загуби с 0:5 гласа от олимпийския шампион от Рио Шахобидин Зоиров (Узб), въпреки че показа по-добра игра от съперника си. Асенов бе по-активният боксьор, атакуваше по-често, притискаше съперника си и имаше предимство в първите два рунда.

В третия узбекът изравни играта, но в края отново българинът бе по-добрият боксьор. Трима от съдиите дадоха победа с 2-1 рунда за Зоиров, а другите двама сметнаха, че узбекът е спечелил и трите рунда. От българската федерация подадоха контестация срещу решението.

Ключови думи:

бокс, Радослав Панталеев
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Рулетката за мач на Пулев отново се завъртя

14.10.2019

422
Пулев ще работи със скандален треньор

11.10.2019

876 1
Пулев: Боят с Букър е предпоследно стъпало към световната титла

10.10.2019

51

Коментари

МАРАНЦ
снимка на МАРАНЦ

ощетили разбирам 3на 2 гласа а то 0 на 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×