facebook
twitter

Спорт

Нито един боксов съдия от Рио `16 няма да свири на игрите през 2020 г.

10
 ЕПА/БГНЕС архив

Нито един от 36-имата съдии, които работиха в боксовия турнир на олимпиадата в Рио де Жанейро `16, няма да получи наряд за игрите в Токио `20. Това обяви работната група на МОК, натоварена с организацията на боксовата надпревара следващото лято, ръководена от президента на международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе.

Съдиите на боксовите срещи в Токио ще бъдат избирани от списък със сертифицирани рефери към международната боксова федерация (AIBA), но трябва да са предварително одобрени според поставените критерии. "Най-важната задача пред работната група на МОК е да изпълни мисията за осигуряване на справедлива надпревара, поставяща боксьорите на първо място и гарантираща честната игра", коментира Ватанабе.

Въпреки множеството скандали, предизвикани от спорни съдийски решения на игрите в Рио през 2016 г., вътрешно разследване на AIBA не установи умишлена намеса на нито един арбитър в олимпийските мачове. Въпреки това сега работната група на МОК отказа да включи съдиите от предишната олимпиада в списъка за следващото лято. Ватанабе уточни, че решението е взето след разговори със спортисти и цели "повече яснота, прозрачност и цялостност".

Ключови думи:

бокс, олимпиада, Токио 2020
Все още няма коментари

Още

Само Антарктида и Австралия не са варианти за Пулев - Джошуа

21.01.2020

238
Пулев: Надявам се мачът с Джошуа да е в Истанбул

19.01.2020

305 1
Джошуа преговаря с конкурента на Пулев в Лондон

17.01.2020

258

Влез или се регистрирай за да коментираш

×