Quantcast

Медия без
политическа реклама

НБА глоби Уестбрук с $25 000, "Юта" наказа фена до живот

14 Март 2019
ЕПА/БГНЕС
Ръсел Уестбрук

Ден след разразилия се шумен скандал между звездата на "Оклахома Сити" Ръсел Уестбрук и баскетболен фен в залата на "Юта", и двете страни отнесоха сурови санкции. НБА глоби осемкратния участник в Мача на звездите с $25 000 за "отправени ругатни и използване на заплашителен език към зрител". Клубът от Солт Лейк Сити пък наложи доживотна забрана на запалянкото Шейн Кейсъл да посещава мачове на тима във "Вивинт Смарт Хоум Арина", където "няма място за персонални атаки или неуважение".

В понеделник вечер 30-годишният Уестбрук бе заснет да крещи по фен на първия ред зад коша, че ще пребие него и жена му. След мача баскетболистът обяви, че стои зад думите си, и обясни, че е бил провокиран от запалянкото с репликата "Коленичи, както си свикнал", която според него е "расистка", "неуместна" и "напълно неуважителна".

"Всеки заслужава възможността да играе и да се наслаждава на играта в сигурна, позитивна и приобщаваща среда - коментира президентът на "джазмените" Стив Старкс. - Грубото и обидно поведение не съответства на ценностите на нашия клуб и нашата общност. Всички ние носим отговорност да уважаваме баскетбола и още по-важно - да се уважаваме един другиго като човешки същества. Това винаги е било отличителен белег за нашата невероятна фенска маса и завинаги ще остане наш стандарт."

Още по темата