facebook
twitter

Спорт

Наш клуб е пред разпад заради извънредното положение

521
 Нефтохимик 1962

Бъдещето на бургаския "Нефтохимик 1962" е под въпрос заради въведеното извънредно положение в България и спрените в следствие на това първенства у нас.

Футболистите на отбора са разпуснати, а на тези, които не са от града и живеят на квартири, им е казано да се приберат по родните места.

Официално от клуба обявиха, че "Нефтохимик 1962" не се разпада. "Отборът ще продължи участието си във Втора лига, когато първенството бъде възстановено. Понеже до момента остава неясно кога ще се случи това ръководството на клуба взе решение футболистите, които не са от Бургас, да напуснат квартирите си и да се приберат при семействата си. До края на месец март те ще бъдат в отпуск, а през следващия месец, с оглед ситуацията в страната и решението на Българския футболен съюз за шампионата, ще се вземе решение как ще продължи да функционира отборът", се казва в официално съобщение.

Спортният директор на клуба Недялко Москов обаче бе песимистично настроен. "Няма кой да плаща заплати, квартири и всичко друго. Ситуацията е много тежка, има по-важни неща в държавата! Който иска, можем да разтрогнем. Който иска, може да отиде на борсата. Който иска може и в неплатен отпуск. Няма как", обяви той пред сайта "Кота спорт". А пред "Спортал" допълни: "По мое мнение първенството може да не започне, но ще мислим от април месец натам. В момента клубът не може да им плаща. През април всеки футболист ще прецени дали ще вземе неплатен отпуск, или да разтрогне договора си".

"Нефтохимик 1962" реално става първият професионален клуб в България, който е поставен пред угрозата да бъде напуснат от футболисти заради финансовата криза причинена от извънредното положение. Вчера изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев прогнозира фалити на клубове у нас. Той и ръководството на "ЦСКА-София" призоваха БФС за финансова помощ или съдействие пред държавата за осигуряване на някакви обезщетения.    

От БФС обаче засега не дават сигнали, че ще помогнат. "Няма откъде да се вземат такива средства, няма възможност. Нали разбирате, че и БФС, който получава средства от УЕФА и ФИФА, няма да ги получи. Всички в момента търпят загуби, всички по веригата. Не мисля, че сега, когато трябва да сме дисциплинирани и да направим всичко възможно да се преборим с това бедствие, е моментът да се говори за пари и да си искат пари", коментира вицепрезидентът на футболния съюз Атанас Фурнаджиев.

А членът на Изпълкома на БФС и президент на "Славия" Венцеслав Стефанов додаде в същия тон пред радио "Дарик": "Чувам някакви простотии. Футболният съюз да им дава пари. Това е повсевместен бич по света, те тръгнаха да плачат и да вият за пари. Това е безотговорно, престъпно отношение. Ако трябва, всички работодатели преструктурират, който иска може да си намали част от заплатите, но всеки е длъжен сам да си оправя бюджета. Не е виновен футболният съюз. Не може да се действа по този начин, да притискаме до стената хората. Някой да е длъжен да дава пари на някои футболни президенти... Ами тогава хвърляйте капата и се махайте!"

Все още няма коментари

Още

"Левски" допусна историческа загуба от "Лудогорец"

05.06.2020

Обновена

537 2
ЕФБЕТ ЛИГА - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, XXV КРЪГ

05.06.2020

Обновена

245
"ЦСКА 1948" преговаря с български национал

05.06.2020

65

Влез или се регистрирай за да коментираш

×