Quantcast
МВР запечатва всеки ден централата на БФС | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

МВР запечатва всеки ден централата на БФС

Лечков не искал ново ръководство да обира успеха при класиране на националите за Евро 2020
218
 СПОРТАЛ
Камен Костадинов пристига на заседанието на Изпълкома на 28 ноември, на което предложи отстраняването на Йордан Лечков като първи вицепрезидент на БФС.

Проверките на МВР в офисите на БФС продължават и даже всяка вечер централата на базата в "Бояна" се запечатва от полицията до следващия ден. Това разкри членът на Изпълкома на футболния съюз Камен Костадинов. В момента тече разследване по подозрение за отклоняване на държавни средства, отпуснати за екипировка и лагери на детско-юношески отбори. Отделно специализираната прокуратура се занимава със Съдийската комисия, чийто доскорошен председател Йордан Сталев дори подаде оставка след началото на акцията.

"Има полиция в офисите на БФС. В 17:00 часа запечатват сградата всеки ден. По време на Изпълкома миналата седмица в 16:45 часа Михаил Касабов каза, че съвсем скоро (б.р. - полицията) ще влезе отново в офисите и да приключим. Всеки ден разследващи гледат каквото е необходимо. Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще е в полза на БФС. Не смятам, че някой е злоупотребил, имам доверие в колегите си. За първи път от 20 години се дават толкова средства за екипировки. Би било жалко, ако някой е бъркал в кацата с меда, но не вярвам", коментира Костадинов пред bTV.

Бившият депутат от ДПС, сега член на оперативното бюро на партията, призна също, че именно той е предложил отстраняването на Йордан Лечков като първи вицепрезидент на БФС. "Освободихме Лечков, предложението бе мое, защото е некоректно неговото държание. Поведението му към другите членове бе неуважително, меко казано. Аз считам, че трябва да има възможно най-бързо конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков обаче каза, че няма нужда от конгрес, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за европейското първенство през 2020 година. Михаил Касабов управлява БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса", каза по темата Камен Костадинов. Лечков в момента обжалва своето освобождаване от поста, определянето на Касабов като и.д. президент, както и насрочването на конгреса за 7 юни, като определи тези решения като нелегитимни.

Самият Костадинов бе категоричен, че няма да се кандидатира за президент на БФС. Той даде препоръки какъв трябва да е наследникът на Борислав Михайлов на поста: "Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да комуникира с международните институции. Надявам се да има публичен избор."

Все още няма коментари

Още

18-годишен донесе победа на "Левски" със странична ножица

23.01.2021

Обновена

241 1
Вратар от IV дивизия подобри рекорда за най-далечен гол във футбола

23.01.2021

301 2
Петев привиква звездите на Босна за персонални разговори

23.01.2021

176 1

Влез или се регистрирай за да коментираш