facebook
twitter

Спорт

ММС подкрепи опит за присвояване на класацията "Най-добър млад спортист"

Организаторите на оригиналната анкета се заканват да съдят ведомството на Красен Кралев
223
БГНЕС
На 14 януари 2017 г. Красен Кралев лично награди "Най-добрия млад спортист за 2016 г." - плувеца Антъни Иванов. Сега подкрепя опита анкетата да бъде присвоена от друга медия.

Пореден скандал се разгаря в българския спорт и една от страните в него е Министерството на младежта и спорта (ММС). Онлайн агенция "Блиц", подкрепена от ММС "и лично от министър Красен Кралев" (както пише в анонса), стартира класация "Най-добър млад спортист на България" за 2018 г., към която вчера се присъединиха тв "Канал 3" и вестниците "Телеграф" и "Меридиан мач", издавани от депутата от ДПС Делян Пеевски.

И в това нямаше да има нищо кой знае колко учудващо или странно, ако анкета със същото име не се организираше вече 7 години от специализирания сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg (на медийна група S Media). Оттам реагираха с остра декларация и се заканиха да заведат съдебни искове към "Блиц" и ММС, понеже притежават правата върху марката "Най-добър млад спортист на България".

В декларацията си от Viasport припомнят, че в анкетата им гласуват спортни журналисти от цяла България, а още първото й издание (2011 г.) бе с подкрепата на ММС. Настоящият спортен министър Красен Кралев също има участие в церемонията, като награди победителя за 2016 г. - плувеца Антъни Иванов. Миналата година на награждаването бе неговият заместник Асен Марков, а в декларацията се твърди:

"Viasport е започнал да засвидетелства уважение (макар и да отчитаме, че не е достатъчно) към всички български таланти в спорта далеч преди г-н Кралев да поеме управлението на българския спорт. Напоследък спортният министър приемаше с неохота поканите да се включи в церемонията, защото това било "частна инициатива". Въпросът към него е: "А сега чия е инициативата, г-н Кралев?" А кой държи правата за анкетата "Най-добър спортист на България"? (б.р. - това е частният "Нове холдинг"). Дали пък това, че сме го изпреварили с цели 7 години, не е подразнило спортния министър и той се опитва отново да си направи PR, приписвайки си чужди заслуги?!"

Впрочем в класацията на "Блиц" самото спортно министерство се е заело със задачата да осигури логистична подкрепа, като е сформирало комисия от свои експерти, които да селектират "15 млади спортисти на възраст до 18 г. със сериозни успехи през изминаващата година". След това гласуването ще е от потребителите на сайта.

В декларацията си срещу опита за присвояване на класация им от Viasport.bg пишат още, че въпреки това ще я проведат за осма година. "Допитването до спортните журналисти ще стартира на 10 декември, а церемонията по награждаването на "Златната десетка" при младите ще е на Богоявление - 6 януари 2019 г.", пишат организаторите и завършват с това, че "си запазват правото да заведат съдебни искове срещу "Блиц" и ММС", тъй като са притежател на "марката, изключителните права върху която са нарушени".

Ключови думи:

ММС, Красен Кралев, анкета
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Волейболът взима най-много от държавата за турнири
Държавата дава 1.9 млн. лв. повече на федерациите

07.02.2019

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

139
Пловдив ще помага с два стадиона на кандидатурата ни за "Мондиал 2030"

06.02.2019

951 21

Коментари

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

хахахах със  смешната класацийка..с наградки  химикалка и шапка 

 

 

ама  марка било...

коледа идва  а крадлев още   шава....🐷

Влез или се регистрирай за да коментираш