Quantcast

Медия без
политическа реклама

Младежките национали увредили съблекалнята след снощната победа

Президентът на "Славия" очаква от БФС да поеме разходите по ремонта

13 Септ. 2023
СПОРТАЛ
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров окуражава играчите си по време на снощния мач срещу Израел.

Радостта на младежките национали по футбол след снощната победа с 1:0 над връстниците им от Израел в квалификацията за Евро 2025 е била твърде бурна. В резултат те са направили щети по съблекалнята на ст. "Александър Шаламанов" в София. Това разкри президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов, който подчерта, че ще иска БФС да покрие щетите по ремонта.

"Има щети в съблекалнята, което ме разочарова. Радвам се за победата, разбира се, и поздравявам отбора за нея, но трябва да умеем да контролираме емоциите си. Предиобед идваха майстори, за да се види какво точно има да се ремонтира. Има щети по тавана, по шкафчетата. Сега като дойдат футболистите на "Славия", ще си видят шкафчетата строшени. Интересно момчетата от младежкия национален отбор не се ли сещат за тези неща... Ще видим кога ще ни поемат разноските по ремонта. Накрая да не чакаме пак арменския поп", коментира Стефанов пред "Спортал".

Още снощи в профила на футболния ни съюз в "Инстаграм" бе разпространен клип от радостта на младежките национали:

Победата дойде след гол на Никола Илиев ("ЦСКА 1948") в 50-ата мин. и бе първа за тима ни в квалификационна група D, след като на 7 септември стартирахме с 1:1 в Естония. Вчерашният успех е още по-стойностен, тъй като преди три месеца Израел завърши на трето място на световното първенство за младежи (до 20 г.) в Аржентина.

"Държахме отбора много далеч от критиките. Свикнахме с тях. Нашето общество е прекалено критично. С тази победа искам да помоля обществото да бъде по-снизходително. Това са нашите играчи и ние трябва да ги подкрепяме - коментира след мача селекционерът на младежкия тим Александър Димитров. - Постигнахме този успех срещу изключително сериозен съперник. Израел търпи много голямо развитие. Много благодаря на момчетата. С равенството срещу Естония започваме да злоупотребяваме. За първи път тези играчи се събират. Двамата ми централни защитници не се познаваха и това се видя. Четиримата в защита никога не са играли заедно. Като асансьор сме. Този се качва, онзи слиза. Радвам се, че започнахме квалификациите с четири точки. Благодарих и след мача на Младен Кръстаич и Георги Иванов (б. ред. - за отстъпването на няколко играчи от мъжкия национален отбор в младежкия). Ако разполагаме с всички, то се вижда. Най-вече благодаря на момчетата за духа, грамотността и тактическата дисциплина. Зарадваха ме."

Следващият ни мач е на 13 октомври в София срещу големия фаворит в групата Германия.

През юни имаше сходен скандал, след като литовски медии разпространиха кадри от съблекалнята на мъжкия ни национален отбор след евроквалификацията в Каунас, завършила 1:1. Тогава от БФС намекнаха за манипулация от страна на домакините, тъй като оставили съблекалнята в изрядно състояние.

Футболистите от националния отбор лепнаха още едно срамно петно върху имиджа на страната ни, освен слабото си представяне на терена.

Още по темата