Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мачът Пулев - Джошуа е отложен заради пандемията

Двубоят за световните титли по бокс ще се проведе на 25 юли в Лондон

31 Март 2020
Кубрат Пулев/Фейсбук

Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли по бокс в тежка категория бе отложен с малко повече от месец заради пандемията от коронавирус. Двубоят трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон, но новата дата е 25 юли. Пулев публикува постер с новата дата в страницата си във "Фейсбук".

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, все още не е потвърдил официално отлагането на мача, но няколко пъти намекна, че срещата ще бъде преместена за 25 юли. Това трябва да се съгласува и с "Тотнъм", тъй като все още не е ясно кога клубът ще използва стадиона си за мачове от Висшата лига, която също е спряна заради пандемията. Спрени поне до края на май след решение на британския боксов борд са всички боксови събития във Великобритания.

"Надявам се, че ще можем да видим бокс през юни и съм сигурен, че ще го видим през юли. Говорихме с британския боксов борд и няма да видим никакъв бокс през май. Трябва да намерим нови дати за всичките си събития, чакаме нова дата за мача между Александър Усик и Дерек Чисора. Ще бъде интересно какво ще се случи с датите. Има хора, които говорят за мачове пред празни трибуни, гледаме и този вариант. Имаме две дати за юни - едната от тях е 20 юни, когато е мачът на Антъни Джошуа с Кубрат Пулев, но още не сме пуснали билетите в продажба. Този мач вероятно ще бъде преместен в края на юли", каза Хърн пред iFL TV.

Английските вестници "Дейли Мейл" и "Сън" също съобщават, че новата дата за мача е 25 юли. Преди няколко дни Пулев заяви, че срещата със сигурност няма да е на 20 юни, като прогнозира, че ще бъде отложена с няколко месеца.

Още по темата