Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Левски" свива бюджета с 300%

"Сините" взеха на проби юноша на "Еспаньол" и са пред договор с френски защитник

06 Авг. 2020Обновена
СПОРТАЛ
Валери Божинов говори с треньора на "Левски" Георги Тодоров по време на първото си занимание с отбора от третия му период при "сините".

Бюджетът на "Левски" ще бъде намален с 300% и клубът трябва да вмести разходите си до 500-600 000 лв. на месец. Към тази сума се добавя и месечната вноска към НАП (143 000 лв.). Това обяви изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев, при представянето на новия Управителен съвет, чийто председател е той.

"На практика с 300% ще се намали месечният бюджет на "Левски". Вече сме далеч от тези параметри от началото на годината - около 1,5 млн. лева на месец. Към август са към 800 000 лева на месец. Предстои среща с НАП през август, когато имаме възможност да покажем някакви парични потоци. Ще разговаряме с тях на тема как да продължим да спазваме споразумението и това да не се отрази тежко на финансовото състояние на клуба", обясни Колев.

Той заяви, че най-належащите дългове са в размер на около 4 млн. лв. В тази сума влизат 2,6 млн. лв. към футболисти, данъци и осигуровки към държавата, 100 000 лева ДДС за юли. Има още задължения към български и чуждестранен клуб, които засега не притискат "сините". "Чуждестранният клуб проявява разбиране, но УЕФА няма да прояви, тъй като сме под мониторинг", обясни Павел Колев.

А завърналият се в "Левски" като член на УС Константин Баждеков допълни: "Разходната част е много тежка, понеже е правена при друг бюджет. Но има подписани договори и трябва да се спазва честта на клуба. Важно е да се наблегне на приходната част, която в момента се крепи само на инициативи, свързани с феновете." С намиране на спонсори и рекламодатели ще се занимава и друг от УС - Ивайло "Нойзи" Цветков, който разкри, че с преговорите с 5 фирми вече са в доста напреднал етап.

От "Левски" обясниха и за сумата от 199 000 лв., с която бе платена по една заплата на футболистите си в началото на седмицата. Както е известно, собственикът на клуба Наско Сираков още в събота обеща в понеделник да има заплати и това стана факт.

Това предизвика въпроси откъде са парите, появиха се дори спекулации, че хора, които задкулисно дърпат конците в "Левски" са ги отпуснали, за да потушат напрежението в отбора. Председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян даже намекна това чрез социалните мрежи, питайки как така са намерени изведнъж пари.

Снощи от "Левски" обявиха на профила на клуба във "Фейсбук" следното:

„За да разсеем всякакви спекулации: Заплатите на футболистите за месец март бяха изплатени. Финансирането е осигурено чрез краткосрочен заем за оперативни нужди от малка фирма в размер на 199 хиляди лева, която по никакъв начин не е свързана с появилите се спекулации по медиите за източника на средствата“.

💙 Гледайте ни, започваме! 💪 Кампанията Един за Всички, #ВсичкиЗаЛевски се завръща с пълна сила и с много изненади! ✍️...

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Wednesday, August 5, 2020

От "Левски" и днес не споменаха коя е тази малка фирма, тъй като от там поискали да бъде запазена конфиденциалност. "Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параматри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с "Левски". Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Тези средства ще бъдат върнати. Лихвата е минималната по закон - 4%. Не виждам проблем "Левски" да изплати заема до две-три седмици", обясни Павел Колев.

Изпълнителният директор допълни, че всеки момент от "Левски" ще обявят привличането на трети нов футболист след Орлин Старокин и Живко Атанасов. Остава само да се уточнят финални детайли по договора му. Според Dsport става въпрос за френския централен защитник Томас Даске (26 г.), който вече е в София и преминава медицински прегледи. Той е играл в "Троа" и "Льо Ман", а в момента е свободен агент.

Иначе първа тренировка с отбора проведе днес Валери Божинов, за когото още не е решено дали ще подпише договор. На проби пък е пристигнал левият атакуващ халф Матео Стаматов (21 г.), който досега е тренирал в школата на "Еспаньол". Преди това той е бил в "Септември" (Сф).

Колев има очаквания и за продажби. През платформата "Transfer Room" той е преговарял с над 20 чуждестранни клуба, които са имали интерес към футболисти на "сините". Но офертите няма да са на такава стойност, каквито са били нагласите в "Левски". "Нашите очаквания няма да бъдат оправдани в приходната част откъм трансфери", призна Колев.

Още по темата

ОЩЕ ОТ СПОРТ

Появиха се нови две силни кандидатури за президент на БФС

19 Февр. 2024

Рони О`Съливан спечели 16-и пореден мач

21 Февр. 2024

С нови два медала България e №1 на Евро 2024 по щанги

19 Февр. 2024

Сезонният №1 тръгна уверено в Шампионата на играчите

20 Февр. 2024

Божидар Андреев стана европейски шампион с два рекорда

16 Февр. 2024