facebook
twitter

Спорт

"Левски" спечели първи мач от 8 декември

Васил Божков бил платил 3 млн. лв. от дълговете на "Левски" само за 10 дни
151
БГНЕС
Павел Колев

"Левски" спечели първата си победа в първенството от 2 месеца и половина. "Сините" се наложиха с 2:0 като "гост" на Националния стадион "Васил Левски" над "Витоша". За последно тимът спечели мач на 8.XII.2018 г., когато би "Етър" с 2:1. 

Вчера Паулиньо откри резултата в 22-рата мин. с първия си гол за сезона, а Станислав Костов удвои в 42-рата, с което се изравни на първо място при реализаторите в Лигата с Клаудиу Кешерю ("Лудогорец") - по 16 попадения. В добавеното време на мача пък Валери Божинов опита да спре нескопосано топката, стъпи накриво и напусна с травма в левия глезен.

Сутринта преди мача пък изп. директор на клуба Павел Колев обяви, че бъдещият собственик Васил Божков е платил малко над 3 млн. лв. в последните 10 дни, за да погаси част от дълговете. 

"Лицензът не е заплашен под никаква форма, има срок до 5 март, когато трябва да изпратим заверени документи с платени суми. Голяма част от тези средства, които УЕФА смята за дължими, вече са платени, и то от Васил Божков, няколко милиона, малко повече от 3 милиона за последните 10 дни. УЕФА не допуска задължения към държавата под никаква форма", каза Колев пред bTV.

Става въпрос за още 800 000 евро (1,564 млн. лева) към Националната агенция за приходите (НАП), за да изпълни изискванията на УЕФА и да избегне изваждане от евротурнирите.

Колев потвърди, че одитът на "Левски" е показал задължения малко над 32 млн. лв. "Натрупани са с лекота, с некомпетентно управление, харчени са пари погрешно, с меко казано, странни решения. Давани са големи заплати на чуждестранни играчи, звезди, които обаче не са звезди. Според мен се касае за некомпетентност. Давани са заеми и сега клубът дължи. Не съм видял схема за източване на клуба, ако има нещо такова, то е направено много елегантно, че не мога да го видя", каза още той.

Колев призна, че би поканил Наско Сираков в клуба и говори непрекъснато с него: "Той има други проекти в момента. Ако се стигне до водене на преговори, няма да ги водя аз, защото имам пристрастия. Той вече е бил изпълнителен директор на "Левски", би трябвало той да бъде нещо като президент, но това са разговори, които сме водили лично."

Ключови думи:

Левски, Павел Колев
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фенове на "Левски" били в основата на расизма у нас

14.10.2019

118
Хубчев вече е нарочил играчи за гонене от "Левски"

14.10.2019

124
И.д. треньор на "Лудогорец" обяви "Левски" за единствен конкурент

11.10.2019

275

Коментари

ДЖОМАГА
снимка на ДЖОМАГА

раеф е ненужен както и 7-8 играча  ..а най вече печката тиам

Evasion

Той вече е бил изпълнителен директор на "Левски", би трябвало той да бъде нещо като президент

Някой може ли да преведе на разбираем език тез слова мъдри? 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×