facebook
twitter

Спорт

В "Левски" не се притесняват за лиценза си

Няма да последваме съдбата на ЦСКА, категоричен е финансистът на "сините" Красимир Иванов
201
СПОРТАЛ
Вратарят Николай Михайлов и голмайсторът Станислав Костов влязоха вчера в ролята на модели при представянето на екипите с новия генерален спонсор на "Левски".

"Левски" има задължения към НАП, но се надява на договаряне, така че да успее да спази изискванията за лицензиране за сезон 2019/20. Срокът за подаване на документи за лиценз за евротурнирите е 31 март, а изп. директор на клуба Красимир Иванов е убеден, че дотогава проблемите с приходната агенция ще бъдат преодолени.

"С НАП имаме споразумение, което се стремим да изпълняваме. Не мога да кажа числа към този момент. Нашата цел е да продължим да работим с НАП, така че да поддържаме нивото на взаимоотношенията в приемливи граници, и се надявам до края на периода за лицензиране да направим големи крачки в тази посока. Но това са планове за следващите три месеца и половина", заяви Иванов, който след 1 януари трябва да стане финансов директор на "сините", а сегашният му пост се очаква да заеме зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Иванов отрече искът за несъстоятелност на клуба, подаден от фирма "Титан 77", да е пречка за бъдещето на "Левски". Ставало дума за малка сума за мащабите на клуба, а казусът не бивало да буди притеснения: "Ние нямаме намерение да последваме съдбата на ЦСКА! В основата на причината да се обсъжда финансовото ни състояние е, че ние единствени говорим за него. Ако го съпоставим с това на "ЦСКА-София", те извадиха само за миналата година загуба, която е по-голяма от трите години общо при нас".

Голяма стъпка в посока стабилизиране на "Левски" е подписаният нов договор с Efbet. С него компанията за спортни залози, която и преди даваше реклама на клуба, става вече генерален спонсор за следващите 3 г. Досегашният главен рекламодател "Виваком" остава основен спонсор, като се запазва името на стадиона - "Виваком Арена Георги Аспарухов".

След разговор с треньора Славиша Стоянович за необходимите корекции за пролетта е започнала и работа по селекцията. "Стоянович има отношение в трансферната политика - от какъв тип играчи има нужда, на какви качества трябва да отговарят. В бизнес частта на преговорите всичко зависи от клуба... Надявам се да успеем да привлечем и българи", каза Иванов. Според "Топспорт", един от набелязаните е Иван Бандаловски от "Берое". Работи се и по подновяването на договорите с Милош Цветкович, Давид Яблонски и Жерсон Кабрал.

В момента отборът е в почивка до 8 януари, а от 10-и започва едномесечен лагер в Кипър, който ще включва 6 контроли и завършва на 9 февруари.

 

 АНАЛИЗ

Красимир Иванов се опита да обясни резкия спад в играта и резултатите на "Левски" тази есен. "За мен този срив в последния месец и половина стана след мача с "Черно море" за купата. Първо от самия резултат, после от контузията на Холмар (б.р. - Ейолфсон). Загуби се увереността, доведе се до проява на едно колебание, което не се хареса на никого", коментира той.

Все още няма коментари

Още

Крушчич си прави сметки да води "ЦСКА-София" 5 години

18.10.2019

64
Тройката вече е първостепенната цел за "ЦСКА-София"

14.10.2019

429 1
Фенове на "Левски" били в основата на расизма у нас

14.10.2019

172

Влез или се регистрирай за да коментираш

×