Медия без
политическа реклама

"Левски" направи дружество за обновяване на стадиона си

Клубът ще работи да получи правата да се разпорежда с "Георги Аспарухов"

01 Февр. 2024
Стадион "Георги Аспарухов" отдавна е ахаично съоръжение, като дори реконструираният сектор А е без козирка.
Илияна Кирилова
Стадион "Георги Аспарухов" отдавна е ахаично съоръжение, като дори реконструираният сектор А е без козирка.

"Левски" обяви създаването на ново дружество без никакво предварително известяване. Вчера с решение на Управителния съвет на клуба е било учредено дружеството "Стадион Георги Аспарухов" ЕАД, което е 100% собственост на ПФК "Левски" АД.

Основната задача на новата организация е да работи за подобряване на цялата инфраструктура на футболния клуб и най-вече за изграждане на нов стадион или реконструкция на настоящия "Георги Аспарухов". Като начало ще се действа за това "Левски" да получи пълните права да инвестира, управлява и развива стадиона в дългосрочна перспектива.

Стадион "Георги Аспарухов" в настоящия си вид е морално остарял. През февруари 2013 г. започна реконструкцията на сектор А, с перспектива да бъдат обновени и останалите сектори. Строежът обаче се забави и трибуната бе открита през април 2016 г., при това и до момента тя е без козирка заради липса на финанси. Останалите сектори обаче си стоят в стария си вид още от построяването през 1963 г.

През декември м.г., по време на заключителната си пресконференция за годината, собственикът на "Левски" Наско Сираков обяви, че една от основните му краткосрочни цели е клубът да получи дългосрочно стадион "Георги Аспарухов", независимо дали на концесия или под наем. От две години Сираков води разговори със спортното министерство за решаване на проблема за собствеността на стадиона и това клубът да получи правото да го ползва за дълъг период. Но на практика чука на грешната врата, защото "Георги Аспарухов" е собственост на областната управа на София, която е дала на клуба правото да го ползва без да плаща наем.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата