Медия без
политическа реклама

"Левски" губи по 100 000 лв. от всеки мач без зрители

Клубът ще отвори пред стадиона ваксинационен пункт и ще моли властите да допускат имунизирани и преболедували от COVID-19

14 Окт. 2021
Наско Сираков представи непълния нов УС днес, в който влизат Даниел Боримиров (вляво), изпълнителният директор Ивайло Ивков (до него) и Радослав Разпопов (вдясно).
БГНЕС
Наско Сираков представи непълния нов УС днес, в който влизат Даниел Боримиров (вляво), изпълнителният директор Ивайло Ивков (до него) и Радослав Разпопов (вдясно).

"Левски" понася много тежък удар от решението на властите да бъдат затворени стадионите за публика заради четвъртата вълна от COVOD-19. Това заяви собственикът на клуба Наско Сираков днес. Той дори разкри, че от всеки домакински мач без фенове клубът губи по 100 000 лв. За да се промени това пред ст. "Виваком Арена - Георги Аспарухов" ще бъде поставен до 10-ина дни ваксинационен пункт, който ще е отворен за всички желаещи фенове и живущи наоколо. Клубът също така ще преговаря със здравните власти на трибуните да бъдат допускани ваксинирани и преболедували.

Новият изпълнителен директор на "Левски" Ивайло Ивков потвърди, че е останал изключително неприятно изненадан от новината за забраната за зрители. "Това ме попари, когато го чух преди два дни.  Секна ни всички идеи, които имахме за стадиона до края на годината", обясни той. Ивков обаче планира да действа в различна посока от опити за промяна на тази заповед. Неговата идея е да се преговаря за някакви компенсации за "Левски" от страна на властите заради пропуснатите приходи, особено в такъв труден момент за клуба.

 

НЕПЪЛНИЯТ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

Сираков и Ивков говориха при представянето на новия управителен съвет (УС) на "Левски". Още в началото се разбра, че всъщност той е още непълен - в момента в него има трима души, а се очаква до месец - месец и половина да бъдат включени още двама души. Те щели да бъдат "експерти, с профил, какъвто е нужен на клуба". Иначе сегашният състав стана ясен още снощи, заедно с вестта, че Ивайло Ивков е новият изпълнителен директор на клуба.

Адвокат Ивайло Ивков е новият изпълнителен директор на "Левски". Новината съобщи членът на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев в профила си във "Фейсбук". За назначението се говореше от поне месец, но едва днес то станало официално факт.

Заедно с него, в УС ще са представителят на генералния спонсор на клуба "Палмс Бет" - Радослав Разпопов, който ще отговаря за привличане на нови рекламодатели, както и Даниел Боримиров. Той пък се завръща в клуба, за да отговаря за връзката на ръководството с първия отбор, а и с феновете. Той ще е и като посланик на "Левски" в България, а и в чужбина. "Боримиров ще е лицето на клуба", вметна Сираков.

 

ПРИОРИТЕТИТЕ

Ивайло Ивков първо обяви, че е достатъчно навътре в работата на "Левски" и ще му е сравнително лесно да поеме задълженията си. "Посветен съм на синята кауза от 1998 г., когато регистрирах клуба като първото акционерно дружество, съгласно изискванията. За тези над 20 години до момента съм работил с осем президенти на "Левски" и четирима изпълнителни директори. Вярвам, че в най-трудните моменти съм бил насреща, бил съм човекът зад сцената, който е трябвало да взима важни решения. Иначе имам 18-годишен опит като арбитър в Апелативната комисия на УЕФА. Това ми дава възможност да виждам тенденциите в развитието на европейския и световен футбол. Създадох също така работни контакти с много влиятелни личности, част от които управляват в момента футбола" представи се Ивков.

Той обяви и четирите си основни приоритета:

- предприемане на спешни мерки за финансовото оздравяване на клуба и одобряване на план за стабилизиране, както и намиране на още спонсори

- връщане на европейската атмосфера на стадиона - не само с класиране за евротурнирите, но и с цялостно подобряване на обстановката за феновете на тима

- успешна работа в екип. "Няма One man show. Трябва да сме като добре смазан механизъм", подчерта Ивков.

- работа със Столична община и държавата по бъдещи проекти, включително инфраструктурни

 

ЛИЦЕНЗЪТ ВИСИ НА КОСЪМ

Сред първите действия на изпълнителния директор ще е и да прегледа задълженията, защото като юрист има претенции по някои от тях и ще се опита да ги оспори. "Лицензът ни виси на косъм непрекъснато и със страшна сила. Но имаме поглед как да променим нещата и вярвам, че това ще се случи", разкри Ивков. Той допълни, че най-трудни ще са месеците до март 2022 г. (б.ред.- дотогава трябва да бъдат подадени документите за лиценза за сезон 2022/23, включително и за евротурнирите).

 

ВАЖЕН ХОД С ФЕНОВЕТЕ

Новият УС на "Левски" започва и активна работа за така очакваното (и несъстояло се още) обединение на фенските фракции. За целта ще бъде проведена в понеделник първа среща между представители на основните фенклубове на "сините". Ще се говори за изглаждане на проблемите, но и за поведението на публиката по време на мачове. "Не е приятно в нашето финансово състояние да се плащат глоби. Добре е феновете да преосмислят поведението си", заяви Боримиров.

 

СЕЛЕКЦИЯ

В "Левски" вече имат планове за зимна селекция, но тя ще е скромна. "Ще привлечем максимум двама-трима нови. Този цирк с по 10-12 попълнения на полусезон вече приключи", обясни Наско Сираков. Той обаче уточни, че за момента няма набелязани конкретни играчи и не се водят преговори.

 

НЕОСЪЩЕСТВЕНА КАНДИДАТУРА И НЕДОВОЛСТВО ОТ ИЗПЪЛКОМА

Ивайло Ивков призна на пресконференцията, че действително е имал планове да се кандидатира за президент на БФС, за което е бил увещаван от Наско Сираков. Това обаче е било през декември м.г., още преди да се развие ситуацията - Димитър Бербатов да издигне кандидатурата си и Борислав Михайлов да оттегли оставката си на следващия ден. "Щях да се кандидатирам и вярвам, че щях да спечеля тогава. Сега обаче това не е актуално за мен. Като видях какво се случва на конгреса, не съжалявам, че сега не участвам. Няма да коментирам новото ръководство, защото ми предстои да работя с него", обясни Ивков. Сираков, който отново заяви, че не съжалява, че е подкрепил Михайлов, обаче изненадващо изрази резерви около новия Изпълком: "Не ми хареса състава на новия Изпълком. Трябват сериозни промени, а с този Изпълком няма как да стане".

Последвайте ни и в google news бутон