Медия без
политическа реклама

Адвокат Ивков е новият изпълнителен директор на "Левски"

Даниел Боримиров се завръща в клуба като член на Управителния съвет

13 Окт. 2021
Ивайло Ивков
БГНЕС
Ивайло Ивков

Адвокат Ивайло Ивков е новият изпълнителен директор на "Левски". Новината съобщи членът на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев в профила си във "Фейсбук". За назначението се говореше от поне месец, но едва днес то станало официално факт. Новият шеф е син на легендата на клуба Кирил Ивков, като в последните години е защитавал интересите на "Левски" в доста дела.

Ивайло Ивков е също така пет мандата член на апелативната комисия на УЕФА, бил е и два мандата член на Централната избирателна комисия (ЦИК) от квотата на Реформаторски блок. Той бе водещ на общото събрание на акционерите на "Левски" на 31 август.

В последните месеци постът на изпълнителен директор се заемаше временно от члена на УС Константин Баждеков, който го зае след оттеглянето на Павел Колев. Самият Баждеков обаче не искаше да изпълнява функциите за постоянно заради напредналата си възраст.

Петър Ганев разкри и състава на новия управителен съвет (УС) на "Левски". Той ще е засега от трима членове, като има възможност да се разшири до петима. Нито един от досегашните членове не запазва мястото си. Сред тримата е Ивков, както и представител на новия генерален спонсор на клуба "Палмс бет" - Радослав Разпопов, който ще отговаря за привличане на нови спонсори и рекламодатели. Третият член ще е Даниел Боримиров, който се завръща в управата на "сините" след близо две години и половина пауза. Той е бивш спортен директор, а до май 2019 г. бе начело на детско-юношеската школа. Сега ще отговаря за връзките с първия отбор, а и с феновете, ще бъде и като посланик на клуба.

Утре от 11 ч. новият УС ще бъде представен официално. Петър Ганев обаче побърза да изрази задоволството си най-вече от назначението на Ивайло Ивков. "С днешното решение приключва важен етап от промените в ПФК "Левски". След завръщането на Станимир Стоилов начело на любимия отбор, избирането на Иво Ивков за изп. директор е другата голяма новина от последните месеци. Вярвам, че с Мъри и Иво начело имаме две силни котви - в спортно-технически и административно-управленски план, които да обединят сините привърженици и да трансформират клуба", написа членът на Надзорния съвет.

 

Последвайте ни и в google news бутон