Медия без
политическа реклама

"Левски" е вечен" ще пълни стадиона и касата на клуба

"Тази година ще имаме най-младия и един от най-добрите отбори в България", обеща собственикът Наско Сираков

09 Февр. 2022
Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков представя екипите на отбора за пролетта, на които е поставено логото на кампанията "Левски" е вечен".
СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков представя екипите на отбора за пролетта, на които е поставено логото на кампанията "Левски" е вечен".

Футболният клуб "Левски" стартира от днес нова инициатива, чиято цел ще е "с един куршум - два заека" - да напълни трибуните на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов" за всяко домакинство и така да осигури стабилни месечни постъпления в бюджета на клуба.

На специален платформа към клубния сайт ще се набират средства от феновете чрез наложен платеж, по банков път, DMS кампания и т.н. Там като идея на инициативата е записано: "Кампания за възраждането на професионален футболен клуб "Левски". Целта е да бъдат осигурени спортно-техническата стабилност на отбора и да бъдат покрити неотложни лицензионни задължения. Цел: 150 000 лева на месец."

Същинската идея обаче е, освен даренията, феновете да изкупуват всички билети за домакинските срещи, дори и да нямат възможност да присъстват. Изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков си пожела на всеки мач местата, с които стадионът разполага (17 500) да бъдат изпълнени докрай. Така поставената месечна финансова цел ще бъде преизпълнена, а от клуба ще могат да разчитат на подкрепата на пълни трибуни.

Собственикът на клуба Наско Сираков обяви, че пръв ще се включи в кампанията. Той даде да се разбере също, че смята в бъдеще да се раздели със своя дял акции (86%) в полза на феновете. "Аз съм пазител на акциите на "Левски", а мажоратирни собсвеници станаха абсолютно всички фенове на този клуб. Аз не съм вечен, "Левски" е вечен. Задачата ми е след време да намеря друг пазител и преносител на акциите.Смятам, че няма по-добър пазител на акциите от феновете на този клуб. Тук не става въпрос за пари. На никой от привържениците не трябва да му минава през главата, че шепа хора иска да обсебва акциите. Затова искаме при създаването на това сдружение, да има възможно по-голяма представителност. Аз ще съм първият член на това сдружение, мисля че съм го заслужил. Там ще влязат жена ми, децата и внуците ми след време", обяви Сираков за бъдещите си планове. А за кампанията "Левски" е вечен" обясни: "Това е първата голяма стъпка към възраждането на клуба! Тази кампания я приемам така - "Левски" да стъпи на здрава почва."

Собственикът обеща и друго: "Левски" ще е най-младият отбор в първенството, ще бъде и един от най-добрите като игра. Аз ви го гарантирам. Феновете ще го видят още в първия мач".

Сираков обяви също, че кампанията с членските карти не върви според очакванията и призова привържениците да се активизират и там - да подновят картите си или да си закупят нови.

Ивков обяви друга новина - логото на кампанията "Левски" е вечен" ще стои на екипите на отбора през пролетта. Това е благодарение на жеста на основния спонсор на клуба "Палмс бет", който се е отказал от правото си на централно място на фланелките.

Първата инициатива на "Левски" е вечен" ще е свързана с домакинството срещу "Локомотив" (Пд) на 19 февруари. Преди мача привържениците ще се съберат на паметника на Васил Левски, за да отдадат почит към клубния патрон на годишнината от обесването му. След това ще бъде направено шествие до стадиона за мача и идеята е това да бъде първото домакинство с пълни докрай трибуни.

"Надявам се тази кампания да даде начало на нов, велик "Левски". Зад нас са всички. Отчет ще има всеки понеделник и четвъртък следобед от началото на кампанията. Средствата ще се изразходват за лиценза, за обслужване на задълженията и за надграждане. Ако се изкупи стадионът, това са 175 000 лева. Хората няма да участват и да хвърлят от оскъдните си средства в една бездънна яма. Ще хвърлят като гориво в един работещ двигател. Аз имам притеснения за лиценза, но нямам страхове. Считам, че ще вземем лиценз и това ще е най-малката ни цел. Но всъщност крайната ни цел е пълен стадион за всеки мач", допълни изпълнителният директор.

С призив се включи и треньорът Станимир Стоилов: "Всички знаем, че основният капитал на "Левски" винаги са били привържениците. Ако може сега всички ние с тази кампания да станем най-големият спонсор на клуба и да вдигнем "Левски", където трябва да бъде."

 

ОБЕДИНЕНИЕ

При представянето на "Левски" е вечен" присъстваха представители на различни фенски организации - Национален клуб на привържениците (НКП), "Ултрас "Левски" и Тръст "Синя България". Всички те заявиха, че за пръв път от много време са се обединили в името на по-доброто бъдеще за клуба. Заедно с това те призоваха за масово присъствие на мачовете.

"Време е да спрем да се страхуваме от фалит, финансов колапс или да говорим за спасение, а да направим следващата крачка", призова Момчил Лазаров от Тръст "Синя България".

Степан Хиндлиян от НКП каза на свой ред: "Крайно време беше да седнем на една маса. Щастлив съм, че след доста изпитания, перипетии и скандали загърбихме миналото и сме готови да поемем заедно по един път, който да изведе "Левски" на мястото, на което трябва да бъде."

Адриян Петров от "Ултрас "Левски" пък увери, че тази кампания няма да е тип "дайте да дадем", защото е инициирана от самите фенове, които по време на зимната подготовка са започнали да купуват масово виртуални билети за контролите на отбора.

Последвайте ни и в google news бутон