facebook
twitter

Спорт

Лечков бави насрочването на конгрес на БФС

Не съм подавал оставка, по устав аз трябва да съм президент, заяви бившият национал
342
 БНК
Веселин Балевски (вляво) е популярно име във футболните среди. В случая той е заедно с легендата на германския футбол Франц Бекенбауер и и.д. президент на БФС Михаил Касабов (вдясно).

Нов конгрес на БФС за избор на президент няма да има в обозрими срокове. Един от досегашните заместници на Борислав Михайлов - Михаил Касабов, още не е вписан като и.д. президент на футболния съюз. Съответно няма как да бъде обявена дата за нов конгрес. Оказа се, че първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков е подал жалба срещу вписването на Касабов в регистъра. 

“По закон първият вицепрезидент заема поста на президента. Аз не съм подавал оставка, нито писмено съм се отказал. Законите трябва да се спазват", твърди Лечков, цитиран от "Спортал".

Когато в средата на октомври Изпълкомът на БФС се събра да обсъжда как да се процедира след оставката на Борислав Михайлов, Лечков бе в предизборна кампания (кандидат-кмет на Сливен) и бе обявено, че той няма да замести Михайлов, защото е ангажиран. По устав на БФС именно първият вицепрезидент наследява президента до края на мандата. Затова дойде ред на двамата вицепрезиденти - Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов. Първият се отказа доброволно и останалите членове на Изпълкома натовариха Касабов да води футболния съюз до провеждането на конгрес, след което подадоха оставки.

При новата ситуация, в която Лечков поиска властта веднага, вероятно ще се наложи произнасянето на съда, което ще отнеме много време.

Същевременно се появи нов кандидат за президент на БФС. Кандидатурата на двукратният шампион с "Левски" Веселин Балевски бе "издигната" от футболния мениджър Лъчезар Танев, който го описа така пред "Канал 3": "При него има хубава комбинация от добър бизнесмен, бивш футболист и сериозен човек".

Танев посочи себе си като най-добра кандидатура, но веднага си направи самоотвод. "Аз съм алтернатива на 100%, но не искам. Знам какво и как да направя, ще ми коства много усилия. Но имам други цели, свой бизнес. Това е окончателното ми решение", обясни мениджърът.

Балевски действително е познато име във футболните среди. Той е бивш футболист на "Локомотив" (Пд) и "Левски", като със "сините" печели две шампионски титли и веднъж Купата на съветската армия. Като защитник има и 15 мача за националния отбор. Бил е член на Изпълкома на БФС за 4 мандата.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Ливърпул" обира плодовете на правилната си политика

25.01.2020

Скай Спортс

232 2
Крановете от ст. "Христо Ботев" бяха премахнати

24.01.2020

385 1
Борисов предложи феновете да управляват "Левски"

24.01.2020

2838 24

Коментари

Антей

 

Наглеци!

 

Върховно безочие от страна на Лечков

и компания.

 

Как е възможно подобна безумност -

 

участвал си в катастрофата на една цяла

национална федерация и в затриването на

 

най-популярния спорт футбола - и да не си тръгваш

 

е меко казано - позор!

 

Позор за всички управлявали досега федерацията!

 

Срама нямат, ей!

 

 

 

9101

Не така. Има си закон и устав които трябва да се спазват. 

Ти си да не се спазват законите ли? 

Е, ми тогава ще има Съд. 

А относно кой с какво е допринесъл за провалите, то пак по закон и устав пише как се и кога се сменят виновните. Ама вече ще е спазен закона. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×