Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев се закани да набие ММА шампион

Триъгълният ринг е ОК, защото също е ринг, сподели българският боксьор в САЩ

25 Ноем. 2021
Instagram
Кубрат Пулев и Франк Мир се измерват с поглед по време на традиционното представяне на участниците в бойната вечер "Триадна битка" в Арлингтън, щата Тексас.

Кубрат Пулев изрази увереност, че може да се справи с предизвикателството да бъде централна фигура в предстоящата тази събота (27 ноември) галавечер на смесените бойни изкуства в Арлингтън (САЩ). Нещо повече, българският професионален боксьор заяви, че е готов да постигне убедителна победа срещу бившия световен шампион в ММА Франк Мир в централното събитие на шоуто "Триадна битка" (Triad Combat) в Тексас.

"Малко по-различно е от бокса, но мисля, че триъгълният ринг е ОК за нас, защото също е ринг - анализира 40-годишният софиянец. - Той е добър боец, уважавам го, но мисля, че боксът си е бокс. И аз съм подготвен отлично, мога да го набия много здраво! Тренирах през цялото време с ММА бойци, имам много ММА приятели. Преди 5 години, преди 7 години се занимавах с ММА заедно с бокса. Моят спорт е боксът, но харесвам смесените бойни изкуства. Винаги съм подготвен. Може би ще покажа какво мога."

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще участва в шоу вечер на бойните изкуства в САЩ на 27 ноември. годишният софиянец е сред звездните имена, които ще се включат в галата "Триадна битка" (Triad Combat), съобщиха от мениджърската компания "Трилър".

Всички битки на бейзболния ст. "Глоуб Лайф Фийлд" в предградието на Далас ще се водят в специален триъгълен ринг. Ще бъдат разрешени всички удари от бокса и част от тези в ММА. Забранени са ритниците, ударите с лакти, боят на пода и хватки за предаване.

Първоначално като съперник на Кубрат беше обявен друг бивш шампион в ММА - Витор Белфорт. В крайна сметка обаче организаторите решиха да противопоставят Пулев срещу Мир в последния двубой за вечерта.

"Смятам, че Кубрат Пулев е боксьор от световна класа. Ще дам най-доброто от себе си, така че да не се стигне до бокс, защото там той има предимство. Ще опитам да покажа, че ММА бойците сме по-добри от боксьорите", коментира 42-годишният американец по адрес на българина.

За последно Пулев (28-2, 14 нокаута) са качи на професионалния боксов ринг на 12 декември 2020 г., когато в зала "Уембли Арина" в Лондон загуби с нокаут мача за световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO срещу тогавашния шампион Антъни Джошуа.

Професионалният боксьор Кубрат Пулев потвърди участието си в шоу вечерта на бойните изкуства "Триадна битка" в Арлингтън (САЩ) на 27 ноември. годишният софиянец ще се изправи срещу бившия шампион в ММА Витор Белфорт (44 г.

Още по темата