Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев се озова в Топ 10 на ранглистата

WBA постави българския боксьор на 10-о място, за да има мач за "обикновения" пояс

01 Февр. 2024
Кубрат Пулев бе поставен на 10-о място в ранглистата на WBA в тежка категория, в която бившият световен шампион Антъни Джошуа е №2.
ЕПА/БГНЕС архив
Кубрат Пулев бе поставен на 10-о място в ранглистата на WBA в тежка категория, в която бившият световен шампион Антъни Джошуа е №2.

Кубрат Пулев направи неочакван скок в ранглистата на Световната боксова асоциация (WBA) и се оказа директно в Топ 10. Българският ветеран в тежка категория бе поставен директно на 10-о място, след като преди три седмици беше извън Топ 15.

Присъствието на 42-годишния Пулев в челната десетка е важно условие, за да може той да се бие с носителя на "обикновения" шампионски пояс на WBA Махмуд Чар, какъвто мач беше анонсиран в средата на миналия месец. Според информационния канал "Спортната джунгла" се очаква до седмица да излезе специална резолюция, в която да бъде потвърден статутът на Кобрата като претендент за титлата.

За да намери място българинът в челото на класацията на организацията, от нея са извадени Джарел Милър (САЩ) и Филип Хъргович (Хърватия). Американецът има проблеми със закона и наскоро беше арестуван. Балканецът пък е официален претендент на друга организация.

"Следващата стъпка е мениджърите на двамата боксьори да се разберат с промоутър, който да извади сериозна сума за организацията на срещата. Основният вариант за това е арабският свят, където през последните години се организират най-големите боксови галавечери", пише още "Спортната джунгла".

Според първоначалната информация мачът между Пулев и германеца Чар трябваше да се проведе през март в България.

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев ще се бие с германеца Махмуд Чар за "обикновената" титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория.
Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

бокс, Кубрат Пулев, WBA

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?