Медия без
политическа реклама

Кръстаич е убеден, че е върнал българските феновете на стадиона

Селекционерът предупреди, че е по-добре да не излизаме срещу Черна гора, ако ще играем както срещу Иран

09 Септ. 2023
СПОРТАЛ
Младен Кръстаич по време на контролата срещу Иран (0:1) в четвъртък в Пловдив.

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Младен Кръстаич е убеден, че след идването му на поста през август м.г. футболистите са заиграли така, че са върнали феновете по трибуните.

"Виждате каква промяна има откъм нашите фенове. Когато дойдох имаше по-малко публика. Отборът заслужи това", коментира Кръстаич. И направи равносметка на работата си до момента: "Ние балканците всички сме под еднакво напрежение. Забрави се много бързо добрата игра срещу Литва, че бяхме близо до победата срещу Сърбия. За нас всеки мач е въпрос на живот и смърт. В нашите географски ширини се гледат предимно резултатите, а не играта. Всички ние търсим победата във всеки мач, но искам отборът да изгражда стил на игра. Ние се опитваме да създадем отбор с млади момчета. Имаме момчета, които не играят редовно в отборите. Преди да дойда, се залагаше на футболисти между 30-35 години. Промених това и ще отнеме време да наложа моя стил на игра. Надявам се България да изплува по-нагоре в класирането."

Сърбинът говори в Подгорица преди утрешната квалификация за Евро 2024 срещу Черна гора. Мачът е от 19:00 ч. и ще се предава пряко по БНТ1. Главен рефер ще е германецът Харм Озмерс.

Младен Кръстаич обаче предупреди, че очаква футболистите му да играят по-добре от загубата с 0:1 от Иран в четвъртък.

"Не трябва да повтаряме грешките от мача с Иран. Концентрацията не беше на добро ниво. Очаквам да видя реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре. Искам да променя агресията и концентрацията. Ако излезем както срещу Иран, няма смисъл изобщо да излизаме на терена. Черна гора е домакин и би трябвало да подходи по-офанзивно. Ние имаме свой стил на игра и те имат. Ще видим какво ще се получи. Всеки отбор има свой план за утрешния мач и със сигурност ще го покаже на терена", каза още Кръстаич.

 

ЧЕРНОГОРЦИТЕ СЕ МОТИВИРАТ ЗА ПОБЕДА

Селекционерът на черногорците Миодраг Радулович даде да се разбере, че в плановете му утре влиза единствено победа. "Ще се опитаме да бъдем по-добри от самото начало срещу България, да наложим нашия ритъм. Първият мач с България (б.ред. - 1:0 за Черна гора) беше равностоен като представяне, но ние трябва да играем както през второто полувреме в Каунас. И вярвам, че с три точки ще се върнем в борбата за класиране. За българите е по-лесно, защото ще играят по-спокойно, по-освободено", коментира Радулович.

Още по темата