facebook
twitter

Спорт

Кметът на Пловдив: Стадионът на "Ботев" ще е на загуба

765
Пловдив Нюз
Багер разчиства буренясалия терен около строежа на ст. "Христо Ботев", за да подготви обекта за същинското подновяване на строително-монтажните работи.

Кметът на Пловдив Иван Тотев прогнозира, че собственикът на "Ботев" (Пд) Георги Самуилов няма да излезе на печалба от строежа на клубния стадион, който се подновява идната седмица.

"Нито един бизнесмен, инвеститор или президент на клуб не е намерил бизнес логиката да се строи нов и модерен стадион. Надявам се г-н Самуилов да успее. Той е човек, който отлично знае, че това, което е вложил, почти сигурно няма да успее да си го върне. Наясно е с това, но има голямо сърце и затова ще направи стадиона", заяви Тотев пред "Пловдив 24".

Кметът допълни, че към момента изглежда много трудно ст. "Пловдив" да бъде модернизиран. И обясни: "Няма такава банка, институция или бизнес партньор, който ние да успеем да убедим, че ще си върне парите. Когато седнем да пием бира в кръчмата или на лайкучката, където играят шах и карти - там е много лесно. Но когато седнеш на масата с хората с белите ризки, с вратовръзките, химикалките и калкулаторите, виждаш, че това нещо не става."

Все пак Тотев бе оптимист, че ст. "Тодор Диев" ще бъде обновен, тъй като на инвеститора е осигурена и търговска зона.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов охлади идеята на Домусчиев за държавно финансиране на ВАР

16.12.2019

220
Резултати и класиране в Ефбет лига

16.12.2019

36
"Ливърпул" отлетя за Катар с 10 т. аванс в Премиър лийг

16.12.2019

106

Коментари

Muktata
снимка на Muktata

Естествено че стадионът ще е на загуба. Самуилов не взе БОТЕВ щото много искаше да вземе клуб с 50 милиона дълг , а щото Началникът му нареди. Назначен собственик. Съответно, ако му наредят да ДОстрои стадиона , няма къде да ходи. Циничното е че "БОТЕВ" беше оставен 5 години бездомен , да играе на тренировъчната си база ... А сега внезапно се реши да се довърши Колежа ,започнат от Цветан Василев. По "случайност" строежът започва 4 седмици преди официалното откриване на предизборната кампания за местна власт.🎃 ... Все пак , дано нещо реално да се дострои , защото иначе БОТЕВ бавно загива.

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Щото, "Колодрума" сигурно е много печеливш.

За тия пари дето ги изхарчиха на хартия там стадион"Пловдив" можеше да е многофункционална кукла с доста повече ползи от излишно скъпото недоразумение. 

Най-ме дразни двойния аршин. 

Muktata
снимка на Muktata

Колудрумът също е на загуба. Доколкото знам нещо от порядъка на 15 -20 хил./месец , което се плаща от общината. Но Колежът и Колудрумът са не съпоставими обекти. Залата беше и си остава съвършено ненужна за града , както се вижда и днес не може да се напълни. Спорадично някой концерт , или някое спортно състезание. Конференции на ГЕРБ . 💩 Катастрофално слаб мениджмънт ! Колудрумът беше замислен само и единствено като обект за крадене , и от него добре се крадна. При начална проектна цена около 12 милиона , крайната цена възлезе на почти 60 милиона ... Стадионите са друга работа. Пловдив е футболната столица на България и наличието на добри клубни стадиони и на Ботев и на Локото са задължителни. При добър мениджмънт стадионите могат да се докарат ако не на печалба , то поне на нулата. Това бяха и проектите на Василев-Джиджев за Колежа. Сега не зная докъде ще стигне дострояването , мирише ми на ПР кампания на тиквоча. Ако все пак се стигне до дострояване /Дай Боже/ , всичко зависи от собственик и ръководството на БОТЕВ , дали ще печели от комплекса ? Собственикът е кукла на конци , а ръководството е от дебили. Само погледнах вчера репортаж от мача Ботев-Витоща Бистрица , играна на терена в Коматево и се втрещих. Зеленията терен , някога истинско бижу , в епохата на Василев , днес прилича на картофена нива. Какво ли да очакваме на бъдещия стадион с това ръководство ? Що се отнася до ст."Пловдив" това е предизвикателство надхвърлящо далеч капацитета на досегашните кметове-крадци. Там без държавна намеса няма да стане.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×