Quantcast

Медия без
политическа реклама

Китайска легенда спечели за втори път световната титла в "мини" снукъра

Дин Дзюнхуей победи звездата на домакините във финала с шест червени

11 Март 2023
WORLD SNOOKER
Дин Дзюнхуей е вдигнал над главата си шампионската купа от световното първенство по снукър с шест червени в Тайланд.

Най-титулуваният китайски играч в снукъра Дин Дзюнхуей е новият световен шампион във версията с шест червени топки. Азиатската легенда на джентълменския спорт спечели титлата на първенството в тайландския град Патум Тани, побеждавайки във финала звездата на домакините Тепчая Ун-ну с 8:6 фрейма.

За 35-годишния Дин това е втори триумф на шампионата на планетата в "мини" варианта на играта след 2016 г. Купата е общо 24-та в кариерата на Дзюнхуей и негова 10-а извън ранкинг системата. Заедно с трофея, връчен му от краля на Тайланд Ваджиралонгкорн, китаецът получи и чек за 100 800 британски паунда.

В хода на турнира шампионът допусна само едно поражение - в груповата фаза срещу сънародника си Джан Анда. В елиминациите той отстрани последователно трима англичани - Рони О`Съливан с 6:2 на 1/8-финалите, Стюърт Бингам с 6:2 на 1/4-финалите и Том Форд със 7:4 на 1/2-финалите.

"Чувствам се прекрасно. Мисля, че всички се насладихме да дойдем в Тайван да играем с шест червени. Няма напрежение за ранкинг точки и е доста релаксиращо. Организацията беше чудесна. Щастлив съм, че отново спечелих. Този формат е доста забавен за играчите. Имаше някои топ играчи, които се включиха за първи път, като Рони и Джъд (б. р. - Тръмп). Получиха се хубави и забавни мачове. В момента имам нужда да държа главата си високо вдигната. Връщам се към тренировките и ще работя усилно за края на сезона."

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

Още по темата