facebook
twitter

Спорт

Изгонен от "Левски" обяви промените за грешка

На прощаване с тима треньорът Славиша Стоянович обяви през сълзи, че не напуска по свое желание
968
 Левски
Георги Дерменджиев оглежда обстановката по време на първото си занимание вчера като треньор на "Левски".

Светкавичните промени в "Левски" бяха обявени за грешка от Кирил Вангелов, който вчера беше освободен като главен мениджър на клуба. Той обаче не визираше своя случай, а най-вече раздялата с треньора Славиша Стоянович.

"За мен смяната на треньора в този момент на подготовката е грешка", коментира Вангелов пред "Спортал". След като и той си тръгна, в момента "сините" нямат изобщо шеф, отговарящ за спортните въпроси. Търсенето на спортен директор продължава вече почти година.

Самият Стоянович даде да се разбере, че е очаквал да доизкара сезона начело на "Левски" и е изненадан от смяната си с Георги Дерменджиев. Словенецът дори се разчувства и се просълзи на последната си тренировка на лагера в Кипър, докато се прощаваше с отбора. Той дръпна кратка реч пред играчите, което накара и един от асистентите му - Асен Букарев, също да пусне сълза. Последният остава и в екипа на Дерменджиев. Негов помощник ще е още Тодор Симов, Димитър Иванков ще продължи да подготвя вратарите, а Ясен Екимов е върнат да отговаря за физическата подготовка.

След като футболистите явно демонстрираха голямо уважение към Стоянович, пред Дерменджиев стои трудната задача да спечели на свой ред доверието им. Той също говори пред отбора, заедно с новия изпълнителен директор Павел Колев, а тепърва ще има и индивидуални срещи с всеки от играчите. Новият наставник имаше и дълъг разговор с предшественика си - нещо рядко срещано в българския футбол. Досегашният треньор предаде пълна информация за водената подготовка и плана за по-нататък.

"Всичко е в движение, но на този етап момчетата са на добро ниво... Моят стил се изгражда на базата на контрола върху топката, но това зависи и от индивидуалността на футболистите. В отбора за половин сезон се сменят трима треньори. Това се отразява и на играчите, тъй като всеки един специалист има различни изисквания. Аз се старая да няма такива резки завои и постепенно да постигнем това, което искам... Феновете трябва да знаят, че когато започва един проект, а аз се надявам, че той ще бъде изключително добър, е необходимо и време... Ще работя върху това, че отборът да играе добър футбол, да радва публиката и да има победи. Това не се постига с магическа пръчка", коментира Дерменджиев, чийто договор е за 6 месеца, с опция за още 2 години.

 

Все още няма коментари

Още

"Славия" изхвърли "Левски" от евротурнирите

12.07.2020

Обновена

2052 9
"Лудогорец" изпрати Марселиньо с разгром над "Левски"

08.07.2020

Обновена

595 1
"Левски" пак падна от "Славия" на Герена

04.07.2020

Обновена

1784 8

Влез или се регистрирай за да коментираш