Медия без
политическа реклама

Иван Иванов остава треньор на националите по щанги

Олимпийският шампион и президентът на федерацията не се поздравиха на общото събрание на БФВТ

Ариф Маджид (вляво) отказа да говори пред делегатите на клубовете за скандала с подкупа

Иван Иванов остава старши треньор на националните отбори по вдигане на тежести и ще продължи да води подготовката за европейското първенство през февруари в София. Това стана ясно на общото отчетно събрание на федерацията по щанги (БФВТ).

Олимпийският шампион от Барселона`92 бе пуснат от Софийския градски съд срещу парична гаранция от 5000 лв., докато синът му - също Иван Иванов, остава в ареста. Двамата бяха задържани в петък. Иванов-син е служител на спортното министерство (ММС) и е обвинен за искане и вземане на подкуп (62 000 лв.) от президента на (БФВТ) Ариф Маджид. Баща му - Иванов-старши, който е и член на УС на БФВТ, е обвинен като помагач.

Софийският градски съд пусна от ареста олимпийския шампион по вдигане на тежести от Барселона 1992 и треньор на националните отбори Иван Иванов срещу парична гаранция от 5000 лв. предава БТА. Синът му - също Иван Иванов, обаче остава в ареста.   https://www. segabg.

Преди, по време и след общото събрание днес Иванов и Маджид не размениха нито дума, дори не се и поздравиха. Но по време на дебатите в залата стана ясно, че треньорът запазва поста си. На искане от делегатите ситуацията да бъде разяснена Ариф Маджид отказа да даде подробности, позовавайки се на това, че няма право да изнася никакви сведения по случая, докато той не бъде приключен.

"Аз не съм нито обвиняващ орган, нито разследващ. Има си прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС, съд - те ще се произнесат по случая", заяви Маджид. Запитан ще има ли промени в треньорския състав на националния отбор президентът на БФВТ каза: "Няма промени, не са гласувани такива, така че Иван Иванов остава начело на отбора и ще се готвим за европейското първенство, на което сме домакини в София през февруари".

След края на събранието Иван Иванов също отказа да говори пред "Сега" по темата с разследването, позовавайки се на това, че няма право да изнася данни без разрешение от прокуратурата.

"Както видяхте, оставам начело на отбора. В момента сме в края на лагера, от утре пускам всички в почивка за празниците, а от 3 януари се събираме за подготовка на Белмекен", добави той.

Общото събрание гласува и проектобюджета за 2024 г., който е в размер на 1 630 000 лв. 

Още по темата