facebook
twitter

Спорт

Григор Димитров: Чувствам се жив, когато помагам

310
 ATP

Григор Димитров сподели, че направеното дарение на респираторни апарати за болницата в родния му град Хасково го кара да се чувства поне малко съпричастен към случващото се в България. Пред официалния сайт на професионалната асоциация (АТР) тенисист №1 в историята на страната ни заяви:

"Аз съм от доста малък град и никога не забравям откъде съм тръгнал. Просто искам да помогна, това е. Цял живот играя за България. Все още имам български паспорт. Наистина оценявам хората и цялата им подкрепа през годините. Това не е просто начин да се отплатя на родината, но дълбоко ме мотивира и ме кара да се чувствам жив."

Димитров, който в момента е в Калифорния, разкри, че поддържа постоянна връзка със семейството си у дома и след ситуацията с епидемията от коронавирус в България. Той коментира, че сега най-важно е светът да обедини усилия в търсене на начини за взаимопомощ.

"Винаги съм се интересувал какво става в страната ми. Често забравяме кои са истинските герои в такива ситуации: всички лекари, хората, които работят по бензиностанциите или хранителните магазини, санитарният персонал в болниците. Трябва да оценяваме това, а мисля, че невинаги го правим по най-добрия начин, дори в добри времена", посочи Григор пред ATPtour.com.

28-годишният българин смята, че филантропията не е моментно усещане. Той разкри, че има "разхвърляни бележки навсякъде", изпълнени с идеи за реализиране.

"Надявам се да имам подходящи възможности, подходящи партньори и подходяща структура да направя нещата, които винаги съм искал. Независимо дали в сферата на медицината или образованието, или нещо такова. Просто знам, че има по-важни неща и аз наистина бих се радвал не просто да участвам, а да дам част от себе си за тях."

Ключови думи:

тенис, Григор Димитров
5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Квитова спечели Купата на тенис президента в Прага

29.05.2020

7
Григор Димитров: Не искам да съм като другите

27.05.2020

329
Федерер: Тенисът е много далеч от завръщане

26.05.2020

106

Коментари

sega_reader

👍👌

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

***

Умберто Жеко

***

Виконт LUX
снимка на Виконт LUX

***

Slava
снимка на Slava

Умен, талантлив, борбен, прослави България👍Да е живи и здрав!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×