facebook
twitter

Спорт

Германия плаща €1 млн., за да се бори за волейболна квота за Токио `20

Федералната република е фаворит да организира европейската квалификация през януари
148
 SPORTAL.BG
Българският национален отбор ще научи локацията на европейската олимпийска квалификация след 1 септември.

Германската волейболна федерация (DVV) е готова да плати един милион евро, за да организира европейската олимпийска квалификация през януари, съобщи Sportal.bg. Според непотвърдена информация сумата вече дори е депозирана по сметка на международната централа (FIVB), като целта е по този начин Бундестимът да получи право да се включи в битката за една квота за игрите в Токио `20.

По регламент в континенталната пресявка след Нова година трябва да участват осемте страни от Европа с най-предно класиране в ранглистата, които все още не са си осигурили класиране. Седем от тях са участвалите неуспешно в световните квалификации миналата седмица България, Франция, Сърбия, Холандия, Белгия, Словения и Финландия. Следващият отбор в подреждането е Естония, но ако Германия купи домакинството, то балтийската държава ще остане извън турнира за сметка на "маншафта".

Ситуацията беше сходна и преди игрите в Рио де Жанейро `16. Тогава Берлин прие битката между европейските държави от 5 до 10 януари 2016 г., но това не бе достатъчно за домакините, а квотата беше спечелена от Русия.

Все пак всяка една федерация може да кандидатства за домакин на олимпийската квалификация, като крайният срок за подаване на заявка до европейската конфедерация (CEV) е другият петък (23 август). След това от CEV трябва да се консултират с FIVB до края на месеца и след 1 септември да обявят домакина на турнира. Квалификацията трябва да се проведе непосредствено след Нова година, като конкретни дати все още не са фиксирани.

Все още няма коментари

Още

Ако това беше репетицията, страх ни е за премиерата
България - Беларус 0:1 в репетиция преди плейофа за Евро 2020

26.02.2020

786 2
Футболист №1 за 2018 г. беше опериран в Австрия

25.02.2020

120

Влез или се регистрирай за да коментираш