Quantcast

Медия без
политическа реклама

Футболният "Хебър" затъна с оставки на УС и спряла школа

Причината за тежката криза е конфликтът с кмета на Пазарджик

05 Февр. 2024
pzsport.info
Председателят на УС на "Хебър" Елизар Спасов също е сред подалите оставка днес в ръководството на клуба.

Проблемите във футболния клуб "Хебър" се задълбочават в навечерието на подновяването на шампионата на Първа лига. Днес оставка подадоха председателят на УС на клуба Елизар Спасов, както и всички останали членове - Ива Забуртова, Александър Иванов, екснационалът Йордан Минев и бившата националка по художествена гимнастика Ренета Камберова.

Те изтъкват като причина за решението си, че кметът на Пазарджик Петър Куленски и общинската управа са свалили своето доверие от това ръководство. От общината също така се възпротивиха срещу преизбирането на УС на изминалото общо събрание на клуба на 24 януари.

В резултат от днешната стъпка ще се наложи провеждане на извънредно общо събрание. Дотогава оперативното ръководство в оставка ще продължи да изпълнява функциите си.

С това обаче проблемите във футболния клуб не се изчепват. По-рано днес стана ясно, че детско-юношеската школа на "Хебър" спира да функционира. Треньорите обясниха в отворено писмо до футболния клуб и общината, че не са получавали заплатите си за ноември, декември и януари, а някои и за октомври м.г. Също така не са им внасяни осигуровките от април 2023 г. насам. Липсата на финансиране в школата продължава, въпреки уверенията на Община Пазарджик, че ще помага на детско-юношеския футбол в "Хебър", независимо от сваленото доверие към ръководството на клуба.

Засега треньорът на мъжкия състав на "Хебър" Любослав Пенев не е напуснал и продължава да изпълнява функциите си. Отборът е на 12-то място в класирането на Първа лига с 20 т.

Още по темата