facebook
twitter

Спорт

ФИФА заплаши с дисквалификация всички "отцепници" в Суперлига

189
БГНЕС
Джани Инфантино

ФИФА ще дисквалифицира всеки футболист, който се съгласи да играе за клуб извън системата на европейския или световния футбол. Това обяви президентът на световната централа Джани Инфатино по повод изтеклата информация за евентуално скорошно създаване на частна Суперлига на Стария континент. Германското сп. "Шпигел" първо съобщи за "отцепническите" планове на повечето европейски грандове, позовавайки се на документи от "Футбол лийкс".

"От много години слушаме за такива опити за отделяне от официалните структури, още от 90-те - посочи Инфантино. - Или си вътре, или си вън. Ако има играчи, които не играят организиран футбол, те няма да имат право да играят никъде в нашата система - националните лиги, международните състезания, континенталните и световните първенства. От нас зависи да защитим футбола и да намерим решения, които облагодетелстват както клубовете, така и футболното общество."

Президентът на ФИФА коментира и обсъжданата възможност броят на участниците на Мондиал `22 в Катар да бъде увеличен от 32 на 48. Според швейцареца вероятността е "много малка". Окончателното решение ще бъде взето на заседанието на съвета на ФИФА в Маями (САЩ) през март 2019 г.

Все още няма коментари

Още

Звездата на Косово няма да играе срещу България

21.03.2019

59
Президентът на ФИФА е получил над $2,5 млн. за 2018 г.

21.03.2019

81 1
ФИФА е на път да добави втори домакин на Мондиал 2022

15.03.2019

123

Влез или се регистрирай за да коментираш

×