Медия без
политическа реклама

Фенклубът на "Левски": Не сме лобисти на "Национална лотария"

21 Яну. 2020
Степан Хиндлиян
БГНЕС
Степан Хиндлиян

Председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиан отрече исканата от феновете среща с премиера Бойко Борисов да има за цел да се отмени забраната за частни фирми да организират лотарии. В неделя спонсорът на "Левски" Васил Божков заяви в разговор с фенове, че подобна забрана цели да бъде унищожен бизнесът му и в такъв случай той занапред няма да може да издържа клуба. Именно тогава Божков подкани и привържениците да се видят с Бойко Борисов.

"Няма да искаме да бъде оттеглен проектозакона за хазарта. Аз не съм лобист на "Националната лотария". Искам да попитам Борисов, ако това се случи, какво ще предприеме държавата и какви са плановете на държавата за футболен клуб "Левски". Защото акциите на клуба се прехвърлят от собственик на собственик. Собствениците се назначават. Нито един след Батков не беше и не е собственик на "Левски", защото обича клуба... Искаме да видим гледната точка на държавата", коментира Хиндлиан пред БНР.

Той говори и пред bTV, където обяви готовност за протести: "Когато има сътресения в най-големия и обичан клуб в България, е нормално въпросът за протестите да изникне. Аз отговорно мога да кажа, че сме хора, които държим на определени позиции и принципи и държим да се запознаем и с другата гледна точка, преди да предприемем действия. Ако се стигне до такива, държа да подчертая, че те ще бъдат в защита на интересите на нашия любим клуб, който ни е събрал и ни е направил приятели, а няма да бъдат в защита на корпоративни интереси. Ние сме привърженици на футболен клуб "Левски", а не сме лобисти на лотарията. Привържениците на "Левски" са темпераментни хора и, когато техните интереси бъдат нарушени, може да се превърнат едни подобни протести като неприятни сцени. За съжаление в последните години, близо десетилетие, "Левски" се е превърнал в заложник на политически и икономически интереси. В крайна сметка, едни будни хора, привърженици на любимия си отбор, непримирими, се оказват по средата на едни много тежки интереси на доста сериозни и влиятелни кръгове, които разпределят нещо помежду си."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата